Oυκρανία: Οι αυτονομιστές κατηγορούν το Κίεβο για το θάνατο δύο αμάχων – Στο «κόκκινο» η ένταση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022

Oυκρανία: Οι αυτονομιστές κατηγορούν το Κίεβο για το θάνατο δύο αμάχων – Στο «κόκκινο» η ένταση


Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές στο Ντονμπάς κατηγορούν την Ουκρανία για το θάνατο δύο πολιτών. Είναι η πρώτη φορά απο την αρχή της κρίσης στα ανατολικά της χώρας που αναφέρονται δολοφονίες αμάχων
Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές στο Ντονμπάς ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν δύο αμάχους, καθώς το Κίεβο και η Δύση προειδοποιούν ότι η Μόσχα δημιουργεί προσχήματα για εισβολή.
Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη αναζωπύρωση της βίας που οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατηγορούν την Ουκρανία για δολοφονίες αμάχων στο έδαφός της. «Ως αποτέλεσμα της επίθεσης των μαχητών του Κιέβου, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε σπίτια καταστράφηκαν», ανέφερε η πολιτοφυλακή της επονομαζόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ σε δήλωση που αναρτήθηκε στο κανάλι της στο Telegram.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν στην πόλη Pionerskaya, που ελέγχεται από τους αντάρτες, κοντά στα ρωσικά σύνορα. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει ποινική έρευνα για τον υποτιθέμενο θάνατο των δύο αμάχων του Ντονμπάς.

Το Κίεβο και οι δυτικοί εταίροι του έχουν επανειλημμένα δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι πιστεύουν πως η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα «στημένο επεισόδιο» στις δύο ελεγχόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές περιοχές ως δικαιολογία για μια εισβολή.

Η Ρωσία και οι υποστηριζόμενοι απο τη Μόσχα αντάρτες από την πλευρά τους κατηγόρησαν το Κίεβο ότι σχεδιάζει επίθεση για την ανακατάληψη των περιοχών του Ντονμπάς, ισχυρισμοί που διαψεύδονται κατηγορηματικά από την Ουκρανία και απορρίπτονται από τη Δύση.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν επανέλαβε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να «υπερασπιστεί» Ρώσους και συμπατριώτες τους που ζουν στα δύο κράτη, εάν η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Ρωσία έχει εκδώσει περισσότερα από 700.000 διαβατήρια σε κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας από τότε που οι αυτονομιστές κατέλαβαν την περιοχή το 2014.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε «παραπληροφόρηση» στην Ουκρανία και ότι οι ισχυρισμοί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η Ουκρανία σχεδιάζει μεγάλη επίθεση «αψηφούν τη βασική λογική» για το τι θα έκανε μια χώρα όταν περισσότεροι απο 150.000 στρατιώτες βρίσκονται στα σύνορά της.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες