Self test: Την Τετάρτη ξεκινά η δωρεάν διάθεση για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022

Self test: Την Τετάρτη ξεκινά η δωρεάν διάθεση για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς


Self-test: Ξεκινάει αύριο (02/02) η δωρεάν διάθεση των πέντε αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία, για να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών από τις 11 ως τις 25 Φεβρουαρίου.
Συνεχίζεται η τήρηση του πρωτοκόλλου που βασίζεται στο αυξημένο testing έτσι ώστε να υπάρχει δια ζώσης εκπαίδευση και τα σχολεία να παραμένουν ανοικτά. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα (01/02) ότι από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου ξεκινάει η εκ νέου δωρεάν διάθεση των πέντε self-test που δικαιούνται οι μαθητές αλλά και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
Η διάθεση θα γίνεται από τα φαρμακεία και τα τεστ που θα διανεμηθούν θα αφορούν τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν για το διάστημα από τις 11 ως τις 25 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
– Βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
– Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες