SpaceX: Ηλιακή καταιγίδα κατέστρεψε 40 από τους 49 δορυφόρους του Ελον Μασκ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2022

SpaceX: Ηλιακή καταιγίδα κατέστρεψε 40 από τους 49 δορυφόρους του Ελον Μασκ


Μία γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία προκλήθηκε από μία μεγάλη ηλιακή έκλαμψη, κατέστρεψε τουλάχιστον 40 από τους 49 δορυφόρους που εκτόξευσε πρόσφατα η SpaceX για το σύστημα Starlink, το οποίο αναπτύσσει για την παροχή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, στον ιστότοπο της εταιρείας, οι δορυφόροι επλήγησαν την περασμένη Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, μία ημέρα αφότου τέθηκαν σε προκαταρκτική «χαμηλή» τροχιά περίπου 210 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.

Η εκτόξευση των δορυφόρων με έναν πύραυλο Falcon 9 της SpaceX από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα των ΗΠΑ, συνέπεσε χρονικά με την προειδοποίηση που εξέδωσε την Τετάρτη (2 Φεβρουαρίου) και την Πέμπτη (3 Φεβρουαρίου) το αμερικανικό Κέντρο Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού για επικείμενη γεωμαγνητική καταιγίδα.

Η προειδοποίηση ανέφερε πως στις 29 Ιανουαρίου ανιχνεύθηκε μία μεγάλη ηλιακή έκλαμψη -- έκρηξη ηλιακού πλάσματος και εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας -- και ήταν πιθανόν η ηλιακή καταιγίδα να φθάσει στη Γη από την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η γεωμαγνητική καταιγίδα αναμενόταν να επηρεάσει τη Γη μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, αν και αποδυναμωμένη.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες