Μαχαίρωσε την παιδική του δασκάλα 101 φορές επειδή τον «μείωσε» πριν από 30 χρόνια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2022

Μαχαίρωσε την παιδική του δασκάλα 101 φορές επειδή τον «μείωσε» πριν από 30 χρόνια


Eνας άνδρας 37 ετών στο Βέλγιο, που είπε ότι ένιωσε ταπεινωμένος από τη δασκάλα του στο δημοτικό σχολείο, ομολόγησε ότι τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τρεις δεκαετίες αργότερα.
Ο Γκούντερ Ουβεντς είπε στις αρχές ότι δεν είχε ξεπεράσει ποτέ την υποτιθέμενη «κακή» εμπειρία του με τη Μίκε Βερλίντεν, 59 ετών, τη δεκαετία του 1990, όταν εκείνος ήταν επτά ετών.

Ισχυρίστηκε ότι έχασε τον έλεγχο όταν την επισκέφτηκε τον Νοέμβριο του 2020 στο σπίτι της στο χωριό Νοορντεβάικ, κοντά στην Αμβέρσα. Τη μαχαίρωσε 101 φορές στην κουζίνα της, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.
Η Βερλίντεν ήταν γνωστή για τη βαθιά χριστιανική της πίστη, με ιστορικό βοήθειας σε άστεγους.
Το έγκλημα είχε παραμείνει ανεξιχνίαστο για 16 μήνες, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία είχε πάρει εκατοντάδες δείγματα DNA, προσπαθώντας να βρει τον δράστη.

Η τσάντα της που περιείχε μετρητά είχε μείνει ανέγγιχτη στο τραπέζι φαγητού δίπλα στο άψυχο σώμα της, υποδηλώνοντας ότι δεν είχε πέσει θύμα βίαιης ληστείας.

Αλλά τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο Ουβεντς αποκάλυψε το ειδεχθές έγκλημα σε έναν φίλο του, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.
Εν τέλη, ο δράστης συνελήφθη την περασμένη Κυριακή.
Η Λουτ Βέρλιντεν, αδερφή του θύματος, η οποία δίδασκε επίσης τον Ουβέντς τη δεκαετία του 1990, είπε στα τοπικά ΜΜΕ: «Είμαστε όλοι μπερδεμένοι. Εχω έρθει σε επαφή με όλους τους πρώην συναδέλφους με τους οποίους ο Γκούντερ έκανε μάθημα, αλλά κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί ένα περιστατικό μεταξύ αυτού και της Μίκε» είπε. Και πρόσθεσε: «Ηταν πάντα ένα ήσυχο, εσωστρεφές αγόρι. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο να πω γι ’αυτόν. Οι γονείς του είναι επίσης πολύ καλοί, καθολικοί άνθρωποι. Τους λυπάμαι, γιατί δεν θα τολμήσουν ποτέ ξανά να εμφανιστούν στο Νοορντεβάικ, φοβάμαι».
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ούβεντς είπε στους ανακριτές ότι ως παιδί είχε «εκφοβιστεί, ταπεινωθεί και υποτιμηθεί» από συμμαθητές του και ότι η δασκάλα του τον είχε αγνοήσει.
«Οταν σήκωνα το χέρι μου, πάντα έδειχνε κάποιον άλλον να απαντήσει-ποτέ εμένα», φέρεται να είπε στην αστυνομία «Και αυτό με έκανε πολύ δυστυχισμένο».
Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι είχε πάει στο σπίτι του θύματός του μόνο «για μια καλή κουβέντα», αλλά εκείνη γέλασε μαζί του και τον αποκάλεσε «ζωντόβολο». Υποστήριξε επίσης ότι δεν έφερε μαχαίρι μαζί του. Η αστυνομία, πάντως, δεν έχει βρει ακόμη το όπλο της δολοφονίας.


huffingtonpost.gr(με πληροφορίες από Guardian)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες