«Λουκέτο» σήμερα στα νοσοκομεία: Πανελλαδική στάση εργασίας 11.00 με 15.00 της ΠΟΕΔΗΝ – Πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2022

«Λουκέτο» σήμερα στα νοσοκομεία: Πανελλαδική στάση εργασίας 11.00 με 15.00 της ΠΟΕΔΗΝ – Πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου


«Λουκέτο» στα νοσοκομεία όλης τη χώρας, βάζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι συμμετέχουν στην Πανελλαδική στάση εργασίας 11.00 με 15.00 της ΠΟΕΔΗΝ. Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν τις κυβερνητικές επιλογές στο θέμα της πανδημίας, επισημαίνοντας πως συνολικά 26.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω covid19. «Από τις εντατικές βγήκαν ζωντανοί λιγότεροι των 4.500 ασθενών και στις κλινικές εκτός ΜΕΘ πέθαναν πάνω από 17.000 ασθενείς λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Ομοσποσπονδία, κενές παραμένουν 10.000 θέσεις υγειονομικών. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει την κυβέρνηση πως βάζει «ταφόπλακα στο Εθνικό ΣύστημαΥγείας αφού καταργούν θεμελιώδεις αρχές, όπως η δωρεάν περίθαλψη και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Βάζουν μπροστά τα σχέδια ιδιωτικοποίησης αντί να αυξήσουν τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας από το τριτοκοσμικό 5% του ΑΕΠ που βρίσκεται σήμερα σταδιακά στο 7,5% που είναι ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιωτικοποιούν περαιτέρω ένα σύστημα που σχεδόν οι μισές από τις καταβαλλόμενες δαπάνες υγείας ετησίως είναι από τις τσέπες των πολιτών!!!».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός Υγείας «εξήγγειλε την ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Είναι πραγματικά ντροπή ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής τρία χρόνια να χειρουργηθούν, με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας το 30% των εξόδων της επέμβασης και την αμοιβή του γιατρού!!! Χειρότερα και από τον ιδιωτικό τομέα».

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις αναστολές εργασίας των 4.000 ανεμβολίαστων συναδέλφων τους «την ώρα που ακόμη 3.000 συνάδελφοι εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης». Καθώς και τους 8.000 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που εργάζονται στις υπηρεσίες στήριξης (καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση) για τους οποίους 31 Μαρτίου λήγει η σύμβασή τους. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, μεταξύ άλλων, τη νομοθετική ρύθμισης δυνατότητας σύναψης νέων ΣΟΧ. «Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μονιμοποιήση εξαντλούνται στη συμμετοχή σε μια προκήρυξη 4.000 θέσεις με ισχνή μοριοδότηση και προβάδισμα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες