Δωρεάν μαστογραφίες σε 1,3 εκατομμύρια γυναίκες – Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022

Δωρεάν μαστογραφίες σε 1,3 εκατομμύρια γυναίκες – Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού


Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις θα μπορούν σύντομα να κάνουν όλοι οι πολίτες της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης που ξεκινά το υπουργείο Υγείας.

Η αρχή θα γίνει από τις μαστογραφίες τις οποίες θα μπορούν να κάνουν από τέλος Μαρτίου οι γυναίκες με βάση την ηλικιακή ομάδα που θα ορισθεί. Οι δωρεάν εξετάσεις θα καλύψουν όλο τον πληθυσμό σταδιακά ενώ θα πραγματοποιούνται κυρίως σε ιδιωτικές μονάδες υγείας με τις οποίες θα συνάψει σύμβαση ο ΕΟΠΥΥ ανεξάρτητα από τις υπάρχουσες συμβάσεις. Άλλωστε τα κονδύλια για τις δωρεάν εξετάσεις θα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ήδη ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα και είναι έτοιμο να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού, είναι το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει και ο Πρωθυπουργός που θα φέρει και το όνομα της Φώφης Γεννηματά, όπου για πρώτη φορά εκμεταλλευόμενοι την άρτια λειτουργία της εμβολιαστικής κάλυψης και του εμβολιαστικού προγράμματος του πληθυσμού θα αποστέλλεται SMS σε πρώτη φάση σε 1.300.000 γυναίκες, προκειμένου να κάνουν τη δωρεάν μαστογραφία και αντιστοίχως τα αποτελέσματά τους να εξεταστούν από έναν γιατρό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Economist.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες