Σοκ - Προβλέψεις για 4,5 ευρώ το σουβλάκι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2022

Σοκ - Προβλέψεις για 4,5 ευρώ το σουβλάκι


Πολύ κοντά σε μία μεγάλη αύξηση βρίσκεται ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά «street food», καθώς το σουβλάκι θα επηρεαστεί από τις ανατιμήσεις που σημειώνονται στην αγορά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναλυτικότερα, οι ανατιμήσεις θα ξεπεράσουν το 10% καθώς οφείλονται στο αυξημένο κόστος ενέργειας αλλά και στις ελλείψεις σε πρώτες ύλες (όπως είναι το ελαιόλαδο).

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ο κ. Σπύρος Μπαϊρακτάρης, πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τα 10 λίτρα ηλιέλαιο κόστιζαν 16 ευρώ όμως με τα νέα δεδομένα η τιμή έχει εκτοξευθεί στα 26 ευρώ.

«Αυτό το οποίο γίνεται μας προκάλεσε ένα.. σοκ, αλλά υπάρχουν και οι ψύχραιμοι επαγγελματίες που δεν έχουν αλλάξει καθόλου τις τιμές στα σουβλάκια. Αυτή την στιγμή στο Μοναστηράκι εμείς αλλά και άλλοι συνάδελφοι έχουμε κρατήσει τις τιμές ίδιες. Βέβαια το κάνουμε γιατί εδώ είναι μία… λαϊκή πιάτσα».

Επίσης τόνισε ότι ο ίδιος σκέφτεται να κάνει αυξήσεις στα προϊόντα του, αλλά όλοι περιμένουν μία βοήθεια από το κράτος για να μην αλλάξουν άμεσα τις τιμές, συμπληρώνοντας ότι «παλιότερα έχουμε δεχθεί βοήθεια και ελπίζουμε έτσι να γίνει και πάλι».


Το κόστος για το ηλιέλαιο έχει ανέβει πάνω από το 30%, οι λογαριασμοί του ρεύματος και του αερίου αποτελούν «πληγές» για τα μαγαζιά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αύξηση στις πρώτες ύλες και πιο συγκεκριμένα στα κρέατα έχει ξεπεράσει το 25%, όμως ο κ. Μπαϊρακτάρης τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε όσο μπορούμε για να μην χάσουμε το πελάτη. Αν ακριβύνουμε τις τιμές θα φύγει και ο κόσμος».









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες