Τεράστια ληστεία σε Κρυπτονομίσματα: Χάκερς έκλεψαν άνω των 600 εκατ. δολαρίων από blockchain - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2022

Τεράστια ληστεία σε Κρυπτονομίσματα: Χάκερς έκλεψαν άνω των 600 εκατ. δολαρίων από blockchain


Χάκερ έκλεψαν περίπου 600 εκατ. δολάρια από ένα δίκτυο blockchain συνδεδεμένο με το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Axie Infinity σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις σε crypto μέχρι σήμερα.
Υπολογιστές κόμβοι που λειτουργούν από τον κατασκευαστή του Axie Infinity, τη Sky Mavis και το Axie DAO, δέχθηκαν επίθεση - κλάπηκαν 173.600 Ether και 25,5 εκατ. USDC σε δύο συναλλαγές.
Η παραβίαση συνέβη στις 23 Μαρτίου, αλλά ανακαλύφθηκε μόλις την Τρίτη, σύμφωνα με το Ronin, το blockchain που υποστηρίζει το Axie Infinity.
Ο εισβολέας «χρησιμοποίησε χακαρισμένα ιδιωτικά κλειδιά για να πλαστογραφήσει πλαστές αναλήψεις» από το Ronin σε δύο συναλλαγές, όπως φαίνεται στο Etherscan.


Η επίθεση είναι η τελευταία μιας σειράς που δείχνει ότι οι «γέφυρες» είναι συχνά γεμάτες προβλήματα, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο κώδικας πολλών εκ αυτών δεν ελέγχεται, επιτρέποντας στους hackers να εκμεταλλευτούν τα τρωτά τους σημεία.
Ενώ το Ronin έχει 9 validators που απαιτούν πέντε υπογραφές για αναλήψεις και προορίζονται να προστατεύουν από αυτούς τους τύπους επιθέσεων, η ανακοίνωση του δικτύου σημειώνει ότι ο εισβολέας βρήκε μια κερκόπορτα μέσω του κόμβου RPC τον οποίο καταχράστηκε για να λάβει την υπογραφή για τον validator Axie DAO.

Newsroom— HuffPost Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες