Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσική εφημερίδα παραδέχεται ότι 9.861 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσική εφημερίδα παραδέχεται ότι 9.861 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη


Αυξάνονται οι απώλειες στις τάξεις του ρωσικού στρατού, με τους μαχητές που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία να φτάνουν τους 9.861. Τον συγκεκριμένο αριθμό έδωσε στη δημοσιότητα ρωσική, φιλοκυβερνητική ταμπλόιντ εφημερίδα.

Ο τελευταίος αριθμός που δημοσίευσαν Ρώσοι αξιωματούχοι ήταν 498.




Ο Γιάροσλαβ Τροφίμοφ, δημοσιογράφος της Wall Street Journal, έγραψε στο Twitter:


«Η Komsomolskaya Pravda, μία ταμπλόιντ υπέρ του Κρεμλίνου, λέει ότι σύμφωνα με τους αριθμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, 9.861 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία και 16.153 τραυματίστηκαν. Το τελευταίο επίσημο ρωσικό νούμερο, στις 2 Μαρτίου, ήταν 498. Συναρπαστικό που κάποιος δημοσίευσε τον αριθμό που διέρρευσε».

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί ότι σκοπίμως υποεκτιμούσε τις απώλειες, αναφέροντας εκατοντάδες στρατιώτες που σκοτώθηκαν ενώ η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός ήταν στην πραγματικότητα χιλιάδες.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί συνολικά.

Οι ΗΠΑ στέλνουν σοβετικά αντοαεροπορικά συστήματα στους Ουκρανούς

Την ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας με αντιαεροπορικά συστήματα από τη Δύση, καταδεικνύει και άρθρο που δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και αναφέρει πως «οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία σοβιετικά αντιαεροπορκά συστήματα που έχουν προμηθευτεί κρυφά πριν από δεκαετίες, για να ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό, που προσπαθεί να αποκρούσει ρωσικές αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις».

Στα συστήματα αυτά, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο περιλαμβάνονται τα SA-8 (OSA A/K), τα οποία αποκτήθηκαν μυστικά από τις ΗΠΑ, ώστε να μπορούν «να εξετάσουν την τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός και την οποία έχει εξάγει η Μόσχα σε όλο τον κόσμο». Επισημαίνεται ότι αντιαεροπορικά συστήματα τύπου OSA-AK έχουν στο οπλοστάσιό τους και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις αρχές του 2000, έπειτα από αγορές που είχαν γίνει επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι «κρυφές» προσπάθειες των ΗΠΑ ήρθαν στη δημοσιότητα το 1994 όταν ένα τεράστιο μεταφορικό αεροπλάνο σοβιετικής κατασκευής εθεάθη στο αεροδρόμιο Huntsville της Αλαμπάμα, μπροστά σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το αεροπλάνο μετέφερε το σύστημα αεράμυνας S-300 που είχαν αποκτήσει «μυστικά» οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Λευκορωσία, σε ένα project που κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο που συμμετείχε στην αποστολή.

Μερικά από τα όπλα σοβιετικού τύπου φυλάσσονταν στο στρατόπεδο «Redstone Arsenal» στην Αλαμπάμα, το οποίο χρησιμεύει ως «κέντρο του Στρατού για προγράμματα πυραύλων». Μερικά από τα συστήματα που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες προέρχονταν από αυτή τη βάση, είπαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας πως τα S-300 της Λευκορωσίας δεν ήταν μέρος της αποστολής αυτής.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες