Σήμερα οι υπογραφές για Belh@rra, Rafale: Yψηλού συμβολισμού τελετή στο ΑΒΕΡΩΦ με φόντο το de Gaulle - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2022

Σήμερα οι υπογραφές για Belh@rra, Rafale: Yψηλού συμβολισμού τελετή στο ΑΒΕΡΩΦ με φόντο το de Gaulle


Σπουδαία και ιστορική είναι η σημερινή μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του εορτασμού της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, Ελλάδα και Γαλλία συνυπογράφουν μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική συμφωνία που ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Παρουσία του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων κυρίας Φλοράνς Παρλί, μπαίνουν οι τελικές υπογραφές στις συμβάσεις για την απόκτηση τριών φρεγατών Belh@rra και έξι επιπλέον μαχητικών Rafale, που ήρθαν να προστεθούν στην αρχική παραγγελία των 18 κορυφαίων γαλλικών αεροσκαφών, συμπληρώνοντας έτσι μια πλήρη Μοίρα.


Η γεμάτη συμβολισμούς τελετή υπογραφής των συμβάσεων θα πραγματοποιηθεί στο θρυλικό Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, στη μαρίνα του Φλοίσβου και με φόντο το σύμβολο της γαλλικής ισχύος, αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Δίπλα του θα πλέουν μία ελληνική φρεγάτα κλάσης S και μία γαλλική φρεγάτα κλάσης Orizon.

Τις τελικές υπογραφές στις συμβάσεις θα βάλουν ο επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος και από γαλλικής πλευράς οι κατασκευάστριες εταιρείες, Naval Group για τις φρεγάτες Belh@rra και Dassault Aviation για τα μαχητικά Rafale. Το «παρών» στο Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ θα δώσει φυσικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων, οι δύο αντιπροσωπείες θα μεταβούν με πλωτά μέσα στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο θα βρίσκεται ναυλοχημένο στον Φαληρικό όρμο. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους του αεροπλανοφόρου από τον κυβερνήτη του, ενώ θα γίνει και μια σύντομη ενημέρωση για την αποστολή του πυρηνοκίνητου πλοίου.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παρατεθεί εντός του αεροπλανοφόρου, Έλληνες και Γάλλοι αξιωματούχοι αναμένεται να συζητήσουν για τις γεωπολιτικές εξελίξεις με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.

Θυμίζουμε πως οι Γάλλοι έχουν ενισχύσει σημαντικά την παρουσία τους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ήδη μαχητικά αεροσκάφη και αντιπροσωπεία της Armee de l’Air βρίσκονται στην Ανδραβίδα προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη και πιο απαιτητική αεροπορική άσκηση της Μεσογείου, τον «ΗΝΙΟΧΟ 2022».

Είναι δεδομένο πως Ελλάδα και Γαλλία επιθυμούν τη συνέχιση της στρατηγικής συνεργασίας τους σε όλους τους τομείς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μετά τις Belh@rra και τα Rafale, ένα ακόμα σπουδαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα «ψήνεται» ανάμεσα στις δύο χώρες. Πρόκειται φυσικά για το ζήτημα της απόκτησης κορβετών για το Πολεμικό μας Ναυτικό, με τις πληροφορίες να θέλουν τη Γαλλίδα υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων, Φλοράνς Παρλί να κομίζει στον Έλληνα υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο ένα «δώρο» από το Παρίσι. Τι εννοούμε; Μία πρόταση για τις κορβέτες Gowind που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αρνηθεί…









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες