Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία "Φίλιππος" με πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική χώρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία "Φίλιππος" με πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική χώρα


Ισχυρός παγετός και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο μέχρι και την Κυριακή

Ο καιρός με μία ματιά

Χιόνια όχι μόνο στα ορεινά -ημιορεινά , αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρα. Όμβροι ή καταιγίδες χιονιού στα νότια λόγω της ανώτερης ψυχρής μάζας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πολύ κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή και θα έχουμε ισχυρό παγετό στα βόρεια
Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 και τοπικά και τα 8 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και μστα βόρεια και κεντρικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 6 βαθμούς , στα δυτικά τους 9 και στο Αιγαίο τους 10 βαθμούς Κελσίου . Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-03-2022



Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτωσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πεοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα βορεια τους 04 με 06 βαθμούς, στα δυτικά τους 08 με 10 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 06 με 08 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός και τις πρωινές και βραδινές ώρες ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-03-2022



Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.Οι χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική Πελοπόννησο να είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σεπολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

KAIΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-03-2022



Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα το πρωί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με ισχυρό παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-03-2022



Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως την Τρίτη. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνια τοπικά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνια με βελτίωση από την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες