Παραπαίει ο ρωσικός στρατός – Εκτελεστικά αποσπάσματα σκοτώνουν λιποτάκτες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2022

Παραπαίει ο ρωσικός στρατός – Εκτελεστικά αποσπάσματα σκοτώνουν λιποτάκτες


Από την έναρξη του πολέμου, η Ουκρανία βομβαρδίζει με SMS ρωσικά νούμερα που λένε στα στρατεύματα τους να παραδοθούν.


Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, ένας διοικητής τεθωρακισμένων απάντησε στα SMS λέγοντας ότι θα ήθελε να αυτομολήσει.

Μετά από συζητήσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κιέβου, συμφωνήθηκε μια τοποθεσία.

Ο Ρώσος αξιωματικός έφτασε με το άρμα του και -αφού ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε από πάνω του για να τον προφυλάξει από ενέδρα- απομακρύνθηκε από τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις.

«Δεν έβλεπα το νόημα του πολέμου», δήλωσε ο Victor Andrusiv, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι όλοι οι άλλοι στρατιώτες στο τανκ είχαν ήδη φύγει για τη Ρωσία.

Ο Victor , όπως γράφει η Daily Mail, αποκάλυψε πως δεν μπορούσε να επιστρέψει στην πατρίδα του, διότι ο διοικητής του είπε ότι θα τον πυροβολούσε και θα έλεγε ότι πέθανε στη μάχη.

«Ο Μίσα μας είπε ότι δεν του είχε μείνει σχεδόν καθόλου φαγητό, η δομή της διοίκησης ήταν χαοτική και σχεδόν απούσα, το ηθικό είναι πολύ χαμηλό».



Ο Andrusiv διηγήθηκε αυτή την ιστορία χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι ως αποστάτης θα πληρωθεί 10.000 δολάρια και θα περάσει το υπόλοιπο του πολέμου σε «άνετες συνθήκες» με τηλεόραση, τηλέφωνο, κουζίνα και ντους.

Ο ισχυρισμός του έρχεται μετά από μία σειρά ενδείξεων ότι η εισβολή της Ρωσίας παρεμποδίζεται από λιποταξίες μεταξύ των στρατευμάτων, πολλοί από τους οποίους είναι στρατεύσιμοι – και αυτό εμποδίζει την επίθεσή της μαζί με τις απροσδόκητα υψηλές απώλειες, τη σθεναρή αντίσταση και την αποτυχημένη υλικοτεχνική υποδομή.

«Βλέπουμε περιπτώσεις λιποταξίας όταν τα ρωσικά στρατεύματα επικοινωνούν οικειοθελώς με τον στρατό μας και δηλώνουν ότι θέλουν να παραδοθούν, ότι δεν λαμβάνουν μέρος σε ενεργές εχθροπραξίες», δήλωσε ο Denys Monastyrsky, ουκρανός υπουργός Εσωτερικών.

Ο ουκρανός ΥΠΕΣ τόνισε ότι ρώσοι στρατιώτες αυτομόλησαν με στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, αφού συνειδητοποίησαν ότι χρησιμοποιούνταν ως «τροφή για κανόνια» από τους διοικητές τους.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν επαληθευτεί. Και αυτός είναι ένας πόλεμος που διεξάγεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχεδόν όσο και στα πεδία των μαχών, με καταιγισμούς προπαγάνδας και από τις δύο πλευρές.
Αποστασίες, λιποταξίες και χαμηλό ηθικό από την πλευρά των Ρώσων

Ωστόσο, όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για αποστασίες, λιποταξίες και επικίνδυνα χαμηλό ηθικό, καθώς η στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας παραπαίει.

«Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίγνωση της απελπισίας της κατάστασής τους και επιλέγουν όλο και περισσότερο την λιποταξία για να αποφύγουν τον θάνατο’, δήλωσε το Κέντρο Αμυντικών Στρατηγικών της Ουκρανίας.

Χθες οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν ότι 300 Ρώσοι στρατιώτες «αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις διαταγές για διεξαγωγή μάχης» και «έφυγαν» από μια περιοχή έντονων μαχών στην περιοχή Sumy.



Πυροβολούν τον εαυτό τους για να πάνε σπίτι τους

Υπήρξαν επίσης αναφορές για υποκλαπέντα μηνύματα από ρωσικά στρατεύματα στα οποία γίνεται λόγος για αξιωματικούς που «πυροβολούν τον εαυτό τους στο πόδι για να πάνε σπίτι τους».

Ένα έγγραφο του Πενταγώνου περιγράφει ότι οι στρατιώτες απλά παρκάρουν τα οχήματά τους και απομακρύνονται από τον πόλεμο μέσα σε δάση.

Περίπου το ένα τέταρτο του ρωσικού στρατού αποτελείται από στρατεύσιμους, οι οποίοι συνήθως θεωρείται ότι έχουν χαμηλότερο ηθικό από τους επαγγελματίες στρατιώτες.

Οι εικόνες ορισμένων στρατευμάτων που σκοτώθηκαν στη μάχη έδειχναν νεοσύλλεκτους που μόλις είχαν περάσει την εφηβεία τους.

Τα έγγραφα τριών επίλεκτων μαχητών των ειδικών δυνάμεων GRU Spetsnatz, που λέγεται ότι σκοτώθηκαν στη μάχη για τη Μαριούπολη από το σύνταγμα Azov της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, έδειξαν ότι ένας από αυτούς, ο Islam Abduragimov, ήταν μόλις 19 ετών.

Ένας άλλος, ο Konstantin Druzhkov, ήταν 33 ετών, ενώ τα έγγραφα δεν διευκρινίζουν την ηλικία του τρίτου, του Shamil Aselderov.
Ρώσοι στρατιώτες εκτελούνται από δικούς τους αν επιχειρήσουν να διαφύγουν

Την ίδια ώρα ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι οι ρώσοι στρατιώτες ακολουθούνται από «εκτελεστικά αποσπάσματα» που σκοτώνουν όποιον στρατιώτη προσπαθεί να διαφύγει, σε μια αναβίωση της τακτικής του Στάλιν.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για την αποστολή τσετσενικών μονάδων για να σταματήσουν τις ρωσικές λιποταξίες.

Μάλιστα από την έναρξη του πολέμου, το Κίεβο έχει δημοσιεύσει βίντεο που δείχνουν Ρώσους αιχμαλώτους – μερικοί από τους οποίους λένε ότι επέλεξαν να εγκαταλείψουν παρά να συνεχίσουν να πολεμούν.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες