Ξεσηκώθηκε η Ιταλία για το πανό της Ελλάς Βερόνα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2022

Ξεσηκώθηκε η Ιταλία για το πανό της Ελλάς Βερόνα



Οτι θα υπήρχαν αντιδράσεις, ήταν δεδομένο. Και υπήρχαν από την πρώτη στιγμή. Σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις όμως, εδώ οι αντιδράσεις αυξάνονται όσο περνάει η ώρα. Και είναι από παντού… Οι Ναπολιτάνοι, για παράδειγμα, ήταν αναμενόμενο ότι θα ξεσηκώνονταν. Δεν είναι και λίγο στο κάτω-κάτω, έστω κι αν γίνεται για πικάρισμα, να ζητούν κάποιοι να βομβαρδίσουν την πόλη σου. Οταν, επομένως, είδαν τους οπαδούς της Ελλάς Βερόνα να έχουν πανό με τις γεωγραφικές συντεταγμένες της πόλης, φόρτωσαν. Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και στο σύνολο του ιταλικού Τύπου. Και αυτό δεν είναι υπερβολικό.

Για πρώτη φορά τα ΜΜΕ, είτε μιλάμε για εφημερίδες/ιστοσελίδες είτε για τηλεόραση/ραδιόφωνα, αντιδρούν τόσο για ένα πανό. Χαρακτηριστικές είναι, άλλωστε, οι φωνές αρκετών δημοσιογράφων που ζητάνε να… κλείσει το Μπεντεγκόντι. Να παίζει χωρίς κόσμο η Ελλάς Βερόνα μέχρι να αναγνωριστούν αυτοί που κρέμασαν το πανό. Μπορεί, όμως, να γίνει κάτι τέτοιο; Οχι. Το ξεκαθάρισε άλλωστε και το Sky Italia σε σχετικό ρεπορτάζ: Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος τιμωρίας για το κλαμπ. Ούτε η έδρα, ούτε πρόστιμο. Ο λόγος; Το προφανές. Το πανό δεν ήταν εντός του γηπέδου ή στον περιβάλλοντα χώρο. Το κλαμπ, επομένως, δεν μπορεί να έχει καμία ευθύνη.


Κίνδυνος φυλάκισης για τους υπαίτιους…

Οι οπαδοί πάντως, αυτοί που έφτιαξαν και κρέμασαν το συγκεκριμένο πανό, θα τιμωρηθούν. Πρώτα, φυσικά, θα πρέπει να αναγνωριστούν και η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα. Οταν αναγνωριστούν, όμως, η τιμωρία δεν θα είναι μόνο απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Αυτό είναι δεδομένο ότι θα επιβληθεί και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι απαγόρευση εισόδου για πάντα.

Το θέμα είναι ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη και ποινική καταδίκη και ο λόγος είναι ο εξής: Η ιταλική νομοθεσία προβλέπει φυλάκιση για περιπτώσεις όπου υπάρχει προτροπή προς βία για λόγους διακρίσεων/ρατσιστικούς. Και το συγκεκριμένο πανό εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία…



 





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες