Έρχεται χιονοθύελλα από απόψε το βράδυ, προειδοποιεί ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022

Έρχεται χιονοθύελλα από απόψε το βράδυ, προειδοποιεί ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας


Νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με δηλώσεις του στο Mega, είπε πως από το βράδυ της Πέμπτης, η κακοκαιρία «Φίλιππος» θα φέρει χιονοθύελλα, ενώ αποφασίστηκε να απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού. Για την ώρα, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

«Είναι δύσκολος ο καιρός και δύσκολη η διαχείρισή του. Είχαμε συνεχής συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς. Υπήρξε ένας ικανοποιητικός συντονισμός και αποφύγαμε προβλήματα» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως «έχουμε συνεχείς αλλαγές στις χιονοθύελλες, που δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε».

Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ελλείψεις όσον αφορά στα συστήματα ραντάρ για την πρόγνωση του καιρού. «Παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα καταφέραμε κάνοντας μια καλή προετοιμασία, να μην έχουμε σοβαρά παρά το μέγεθος της κακοκαιρίας» συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

«Θεωρούν οι μετεωρολόγοι ότι αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα, όμως η κακοκαιρία αναμένεται να επανέλθει το Σάββατο στις νότιες περιοχές» ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ως προς τη λειτουργία των σχολείων, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά, αύριο Παρασκευή σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Χιόνια και αύριο στην Αττική

Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός, με αποτέλεσμα να αναμένονται νέες χιονοπτώσεις στην Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο καιρός την Παρασκευή θα είναι άστατος κυρίως στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Στο Λεκανοπέδιο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις προς το βράδυ της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και το Σάββατο, ενώ αναμένεται να σημειώσει αισθητή βελτίωση την Κυριακή, με βάση τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες