Πρώην Δήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Τάσος Πέτρου: Απολογισμός του χθες και ενός νέου ξεκινήματος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022

Πρώην Δήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Τάσος Πέτρου: Απολογισμός του χθες και ενός νέου ξεκινήματος

 


Αγαπητοί μου συμπολίτες, φίλες και φίλοι τώρα που ο βίος της επίγειας ζωής μου πλησιάζει προς το τέλος του, με αξίωσε ο Θεός να δω και την τελευταία πράξη του έργου

Επιτέλους ήρθε η ώρα για να αναπαλαιωθεί το πάλαι ποτέ ωραιότερο ξενοδοχείο της περιοχής μας, των αδελφών Χανικιάν που με την λειτουργία του ασχολήθηκαν από την αρχή έως το τέλος συμπολίτες μας συχωριανοί και της γύρωθεν περιοχής.

Ακόμα έγινε και το αντίβαρο δυτικά των βαρέων βιομηχανιών, Μότορ Όιλ, Φούλκορ, και άλλων βιομηχανιών που με τους μαζικούς μας αγώνες αποτρέψαμε.

Παρόλα αυτά στα βουβά χρόνια που πέρασαν με την παύση λειτουργίας του ξενοδοχείου το φυσικό κάλος του ευλογημένου τόπου μας δεν έχασε την αξία του.

Τώρα νέοι επενδυτές εμφανίστηκαν, τα χρήματα που θα διαθέσουν πρέπει να είναι πολλά και αυτό φαίνεται από την αναπαλαίωση του ξενοδοχείου, αλλά και από τις μεγάλες εκτάσεις που αγοράζουν γύρωθεν της ξενοδοχειακής μονάδας.

Δηλαδή η καρδιά του Λιάντρου πέρασε στα χέρια τους με το αζημίωτο. Ξεκάθαρα πλέον φαίνεται ότι οι εκτάσεις αυτές θα αξιοποιηθούν αναλόγως και το βαλάντιο των επισκεπτών θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις υπηρεσίες που θα τους προσφέρονται.

Το μεγάλο ερώτημα φίλοι μου είναι ότι εμείς οι ντόπιοι που είμαστε? Έναν εργολάβο Έλληνα συνάντησα Μεγαρίτη που διαμορφώνει με μπετά τον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου, βλέποντάς με να παρακολουθώ για λίγο τους εργαζόμενούς του, γιατί έχω ασχοληθεί και εγώ κάποτε με την οικοδομή, μου πρότεινε αν θέλω να εργαστώ.
Όταν τον ρώτησα ποιοι είναι οι μαστόροι που εργάζονται στο συνεργείο του μου απάντησε ότι είναι όλοι Αλβανοί, ουδείς Έλληνας. Ούτε καν ένας Μεγαρίτης που κάποτε ήταν η πηγή των μαστόρων με εργατικό κέντρο κλπ. Εκτός από τα συνεργεία της ανακαίνισης όλου του ξενοδοχείου που είναι κάθε εθνικότητας.
Συμπολίτες μου και καλοί μου φίλες και φίλοι εσείς που ανήσυχα με ρωτάτε με αφορμή κάποιες ανακοινώσεις που κυκλοφόρησαν (ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ) τι λες θα μας πάρουν και τα Πευκάκια?
Σας απαντώ.. Μην ανησυχείτε τα Πευκάκια δεν πωλούνται ούτε η χρήση τους αλλάζει.
Άρχοντες πρώην και νυν σας αρέσει τα Πευκάκια στην κατάσταση που βρίσκονται? εγκαταλελειμμένα εδώ και είκοσι χρόνια? έως πότε θα κοροϊδεύετε? δεν βλέπετε ότι πολύ σύντομα οι Άγιοι Θεόδωροι θα γίνουν γνωστοί σε όλο τον κόσμο? Τώρα που μας πήραν τα σκατά σβάρνα (συγχωρέστε μου την έκφραση αλλά δεν μου βγαίνει αλλιώς), θυμηθήκατε τα Πευκάκια?

Πάμε τώρα στο αποχετευτικό. Στο βόρειο σημείο της αγορασμένης έκτασης, η επιχείρηση 5 αστέρων (άλλοι λένε για 7) ξενοδοχειακή μονάδα, φτιάχνει το δικό της βιολογικό καθαρισμό. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι. Ερωτώ και πάλι όλους εσάς τους άρχοντες που επί 20 χρόνια διετελέσατε Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι….γιατί δεν λειτούργησε το αποχετευτικό? Μα καλά ούτε την στοιχειώδη υποχρέωση δεν σεβαστήκατε, που είναι υποχρέωση σας, η ενημέρωση των Δημοτών? Μόνο οι εκλογές σας ενδιαφέρουν? Για να αναμετράτε εκ του πονηρού το μπόι σας με τους σταυρούς, άλλος να υπερβαίνει τους χίλιους και να μοιράζει παραπάνω από τους μισούς και άλλος υποψήφιος που έχει σκοπό να προσφέρει στο τόπο μας, να φεύγει απογοητευμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του.

Επειδή δεν τελειώνουν αυτά και που δεν είναι τα μόνα που απασχολούν την εξέλιξη του ευλογημένου τόπου μας, όπως η επέκταση του σχεδίου πόλεως, το αποχετευτικό, το ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο, το αλιευτικό καταφύγιο και άλλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας ώστε να ανταποκριθεί στις τρέχουσες εξελίξεις. Μέσα από αυτά τα έργα θα έβρισκαν απασχόληση πολλές ειδικότητες εργαζομένων. Θα καλυτέρευε η ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως θα είχαμε απαιτήσεις να κρατήσουμε ανεξάρτητο τον Δήμο μας.
Κλείσατε και το πολιτιστικό κέντρο, πανάθεμα σας!!

Το είχαμε στήσει με μεγάλο κόπο και με επιτυχία, πάνω από 100 παιδιά του Δήμου μας οργανώθηκαν πολύ σύντομα, σε ομάδες. Στην Φιλαρμονική, στο Μουσικό, στο χορευτικό, στο Θεατρικό τμήμα, με δασκάλους τον Μάριο Τζινιόλι και τον Νότη Περιγιάλη. Χωρίς να πληρώνουν οι γονείς τους ούτε ένα ευρώ αλλά και όλοι οι δημότες να απολαμβάνουν τις επιτυχίες τους. Το μόνο που καταφέρατε επί δημαρχίας Κώστα Λογοθέτη, ήταν να το διαλύσετε.

Το ερώτημα, είναι να απορεί κανείς, τι κάνατε όλο αυτό τον εξοπλισμό του Πολιτιστικού?

Στολές, όργανα μουσικής, τοπικές ενδυμασίες κτλ. Κανένας υπεύθυνος, που ρωτούσα να μάθω τι έγιναν, δεν γνώριζε. Μήπως τα πουλήσατε ή τα καταχωνιάσατε στα σεντούκια σας?

Δεν σεβαστήκατε μωρέ ούτε το μεράκι και τον κόπο των συντελεστών που οργάνωσαν από την αρχή το Πολιτιστικό, εκτός από τα χρήματα που διατέθηκαν. Και ήταν πολλά…

Ούτε την χρηματοδοτούμενη Βοήθεια Στο Σπίτι δεν είσαστε ικανοί να κρατήσετε. Ενώ από ότι γνωρίζω, σε άλλους Δήμους λειτουργούν και προσφέρουν κοινωνικό έργο, δίνοντας βοήθεια σε ανήμπορους ανθρώπους.

Τώρα θα σας μιλήσω για κάτι που με ξάφνιασε τελευταία, εξού και ο λόγος που αναγκάστηκα να πιάσω το μολύβι για χέρια μου και για να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου.

Είδα να απλώνεται ένας επιφανειακός πλαστικός αγωγός, συνδεόμενος με το τέρμα του αποχετευτικού, ανατολικά του Σημίτη. Ο αγωγός αυτός είναι λίγα μέτρα σκεπασμένος μέχρι και την Παλαιά Εθνική Οδό. Όλος ο υπόλοιπος σωλήνας βρίσκεται επιφανειακά απλωμένος πάνω στην παλαιά σιδηροδρομική γραμμή μέχρι που έχει φτάσει στον προαύλιο χώρο του βιολογικού. Άρα θα λειτουργήσει και το αποχετευτικό και στην πόλη μας? Ή μήπως έχουν δώσει υποσχέσεις στους μεγάλους επενδυτές προς ιδίων όφελος? Θα δείξει!
Ανεξάρτητος Δήμος Αγίων Θεοδώρων

Επειδή ο χρόνος σας συμπολίτες μου είναι πολύτιμος, διαθέστε λίγο χρόνο να σχολιάσουμε μαζί, Ποιοι είναι αυτοί οι αεριτζίδες, μπας και εσείς τους γνωρίζετε? Για δεύτερη φορά κυκλοφορούν ανακοίνωση με το ίδιο κείμενο και καλούν τους συμπολίτες μας να υπογράψουν τα παρακάτω λεγόμενά τους για να επανέλθει ο Δήμος στους Αγίους Θεοδώρους.

Ο ενοποιημένος Δήμος σας έβλαψε ή η αχρηστία σας? Ακούω τα ίδια παράπονα να γίνονται και στο Λουτράκι, για να μην πω και χειρότερα.

Στον ενοποιημένο Δήμο μας, που θα έπρεπε να είναι το υπόδειγμα και ο ισχυρότερος μπορώ να πω όλης της Ελλάδας, με τα τόσα προσόντα και πλούτο που διαθέτει, προς όφελος όλων των Δημοτών και επισκεπτών μας.

Συμπέρασμα κατά την γνώμη μου, οι άνθρωποι που εξουσιάζουν αυτόν τον ευλογημένο τόπο εδώ και αρκετά χρόνια, κυρίως οι περισσότεροι για ιδίων όφελος, εάν δεν είναι σε θέση να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του Δήμου μας για τα οποία ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ, ήρθε η ώρα να πάνε στα σπίτια τους.

Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους νέους: ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.
Ανασκουμπωθείτε και μην ξεχνάτε ότι τα γράμματα που μάθατε, μην τα χρησιμοποιείτε ως μόνο εργαλείο για πάρτι σας. Ρίξτε και καμιά σκεπαρνιά για το γενικό καλό, κατά τα λεγόμενα του Γέρου του Μωριά.
Εάν περιμένετε να σας λύσουν οι άλλοι τα προβλήματα, κυρίως του βιοπορισμού, είστε γελασμένοι.

Άγιοι Θεόδωροι (28-02-2022).
Τάσος Πέτρου
Πρώην Δήμαρχος Αγίων Θεοδώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες