Ουκρανία: Συγκινεί το σπαρακτικό κλάμα μικρού παιδιού που περπατά μόνο προς τα σύνορα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 08, 2022

Ουκρανία: Συγκινεί το σπαρακτικό κλάμα μικρού παιδιού που περπατά μόνο προς τα σύνορα


Τα παιδιά είναι αναμφισβήτητα από τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία που βρίσκεται πλέον στην 13η του ημέρα καθώς ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένα τέτοιο μικρό παιδί έχει συγκινήσει τις τελευταίες ώρες όλο τον πλανήτη με το σπαρακτικό του κλάμα καθώς προσεγγίζει περπατώντας τη συνοριακή γραμμή της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Στο βίντεο που έχουν μεταδώσει όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης φαίνεται το αγόρι να περπατά προς την πόλη Μεντίκα εκεί όπου συγκεντρώνονται καθημερινά χιλιάδες Ουκρανοί που αναζητούν καταφύγιο μακριά από τον πόλεμο.

Το παιδί, για το οποίο είναι άγνωστο αν είχε κάπου συγγενείς και είχε αποκοπεί από αυτούς ή βρισκόταν μόνο του στο σημείο, έχει μαζί του μόνο ένα λούτρινο παιχνίδι και μια μικρή τσάντα.

H ιστορία του μικρού αγοριού έρχεται λίγες ημέρες μετά την ιστορία του 11χρονου από την Ζαπορίζια ο οποίος κατάφερε να συγκινήσει όλη τη Σλοβακία όταν κατάφερε να περάσει περπατώντας τα σύνορα από την εμπόλεμη Ουκρανία, ολομόναχος.

Το 11χρονο αγόρι, κουβαλώντας μόνο ένα σακίδιο στην πλάτη του, και κρατώντας στα χέρια του μια πλαστική σακούλα και το διαβατήριό του, είχε γραμμένο έναν αριθμό τηλεφώνου στην παλάμη του, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας.

Οι γονείς του, όπως είπε στις Αρχές, έμειναν στην Ουκρανία, ωστόσο είχαν δώσει οδηγίες στον 11χρονο πως θα καταφέρει να φτάσει στα σύνορα, με τον μικρό ήρωα να περνάει μέσα από δεκάδες αντιξοότητες και στο τέλος να τα καταφέρνει.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες