Πέθανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2022

Πέθανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς


Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε από τη ζωή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο Happy Day η Σταματίνα Τσιμτσιλή, το πρωί της Πέμπτης. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και πολύ καιρό και νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

«Θέλω να μεταδώσω μία είδηση που μου μετέφερε η ανιψιά του Δημήτρη Κοντομηνά. Δυστυχώς, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Έχει φύγει από τη ζωή, μου έστειλε μήνυμα η ανιψιά του, με την οποία συνδεόμαστε φιλικά», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και στην κόρη του Μαρία και στην κυρία Κίτι και στην Ελίνα και στον αδελφό της. Για εμάς υπήρξε ένας άνθρωπος πολύ δυναμικός, ένας άνθρωπος με τον οποίο συμπορευτήκαμε, είχε μεγάλο όραμα για τον Alpha και ο Alpha υπάρχει σήμερα με τον τρόπο που υπάρχει γιατί εκείνος έβαλε το λιθαράκι του», σημείωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Λίγο αργότερα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανέφερε: «Επειδή μου στέλνετε πολλά μηνύματα για την είδηση που βγάλαμε για τον θάνατο του Δημήτρη Κοντομηνά, εγώ συνδέομαι προσωπικά με την ανιψιά του. Είμαστε πολύ καλές φίλες, αυτή μου έστειλε την είδηση.

Ένας άνθρωπος με γεμάτη ζωή, με πολλά χιλιόμετρα στον επιχειρηματικό κόσμο, με μεγάλη γενναιοδωρία στην ψυχή. Αλλά ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του ήξερε να έχει την αυτοκυριαρχία του και ήταν ένας άνθρωπος που εδώ τουλάχιστον στον Alpha, όσοι τον έχουμε γνωρίσει, νιώθουμε πολύ τυχεροί.

Έδινε μια σκληρή μάχη τα τελευταία χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Πολλοί περίμεναν ότι αυτή η είδηση θα είχε συμβεί πολύ νωρίτερα, ότι θα έχανε αυτή τη μάχη. Ο ίδιος όμως ήταν μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλους τους συγγενείς».

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου. Είχε μία κόρη και δύο εγγόνια.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Πέρα από την Interamerican έχει ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων:

την τράπεζα Interbank (το 1997 εξαγοράστηκε και αποροφήθηκε από την τράπεζα Eurobank).
την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα).
την Ευρωκλινική Αθηνών.
την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και αποροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς).
το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet.
την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm.
για το διάστημα 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης.
για μια εικοσαετία ήταν συνιδιοκτήτης και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού Alpha και των ομότιτλων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece.
το τηλεοπτικό Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη mediterrawines.gr

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες