Ελλάδα: Θέμα ημερών η άρση της υποχρεωτικής μάσκας - Η ημερομηνία «κλειδί» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2022

Ελλάδα: Θέμα ημερών η άρση της υποχρεωτικής μάσκας - Η ημερομηνία «κλειδί»


Το θέμα της άρσης των μασκών θα συζητηθεί σήμερα κατά την διάρκεια της σύσκεψης των λοιμοξιολόγων. Η μη υποχρεωτική χρήση της μάσκας έρχεται στο πλαίσιο της άρσης μέτρων που είχε γνωστοποιήσει κατά το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση αναμένεται να παρθεί καθώς τα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παρουσιάσει αισθητή κάμψη αλλά και γιατί οι «σκληροί» δείκτες εμπνέουν πλέον μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας.

Η άρση της μάσκας είναι πλέον θέμα ημερών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, τουλάχιστον όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Το μέτρο αυτό αν τελικά αρθεί θα ισχύσει από την άλλη εβδομάδα έτσι ώστε να έχει περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώνονται, επιτρέπουν την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών που είχαν τεθεί σε ισχύ για την ανάσχεση του κύματος κορονοϊού από τον περασμένο Δεκέμβριο τη χώρα μας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε χθες 17.176 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 6.283 στην Αττική και τα 1.809 στη Θεσσαλονίκη. Παρότι η ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων επιμένει σε πενταψήφιους αριθμούς, οι νοσηλευόμενοι όπως και οι διασωληνωμένοι αναμένεται να «σπάσουν» τις επόμενες ημέρες τα φράγματα που σηματοδότησαν την είσοδο της χώρας στα επιδημικά κύματα των τελευταίων μηνών.

Ειδικότερα, οι ασθενείς στα νοσοκομεία ανέρχονται πλέον στους 3.144, αριθμός που μας φέρνει και πάλι στην επιδημική φάση του περασμένου Νοεμβρίου, που οι ασθενείς με λοίμωξη covid ήταν περί τους 3.000 και άρχισε η αύξησή τους. Αλλά και οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν χθες στους 408, πλησιάζοντας το φράγμα των 400, που είχε «σπάσει» κινούμενο ανοδικά στις 30 Οκτωβρίου – μάλιστα η άνοδος δεν σταμάτησε παρά έξι εβδομάδες αργότερα, στις αρχές Δεκεμβρίου που οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 715.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες