Ταγίπ Ερντογάν: Ο μπάρμπας είναι πονηρός κι αυτά που λέει μη τα τρως... - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 08, 2022

Ταγίπ Ερντογάν: Ο μπάρμπας είναι πονηρός κι αυτά που λέει μη τα τρως...


Παραφράζοντας ένα παλιό λαϊκό άσμα του Γιάννη Καλατζή δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε την τουρκική κουτοπονηριά η οποία για άλλη μια φορά προσπαθεί να παγιδεύσει την Αθήνα σε επικίνδυνα παιχνίδια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και αρκετό καιρό ψήνεται στο παρασκήνιο μια συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν με φόντο βεβαίως τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έχει τις καλύτερες των προθέσεων, η τουρκική προπαγάνδα φρόντισε να διαρρεύσει ήδη από την Κυριακή την είδηση της συνάντησης, χωρίς να έχει κλειδώσει οριστικά. Μάλιστα ο τουρκικός Τύπος διοχέτευσε και λεπτομερείς ότι ο Ερντογάν θα παραθέσει και γεύμα στον Έλληνα πρωθυπουργό στο παλάτι και διάφορα τέτοια όμορφα και γλαφυρά. Μας αγάπησε ξαφνικά ο σουλτάνος; Όχι βέβαια.

Ρίχνει στο τραπέζι τη συνάντηση από την Κυριακή και βάζει τη Δευτέρα τον Ομέρ Τσελίκ να λέει ασυναρτησίες περί Γαλάζιας Πατρίδας, οπότε αν στραβώσει η συνάντηση να μπορούν να πουν: «Εμείς θέλαμε συνάντηση αλλά οι Έλληνες την τίναξαν στον αέρα». Μιλάμε ότι οι άνθρωποι είναι ο ορισμός της παρακμής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ανάφερε σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου και τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πως ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει όλα τα ζητήματα που θεωρεί σημαντικά η τουρκική πλευρά σημειώνοντας πως «ο φάκελος που αφορά την Ελλάδα είναι μεγάλος».

Φαίνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν τους έχει διδάξει τίποτα και ψάχνουν να ανοίξουν δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη.

Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες