Συναγερμός - Γέμισε νάρκες η Μαύρη Θάλασσα που πλέουν ανεξέλεγκτες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022

Συναγερμός - Γέμισε νάρκες η Μαύρη Θάλασσα που πλέουν ανεξέλεγκτες


Συναγερμός για τις βουλγαρικές Αρχές που εφιστούν την προσοχή των πλεούμενων μέσων - Λόγω κακοκαιρίας παρασύρθηκαν οι νάρκες που πόντισαν στην θάλασσα οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής
Σύμφωνα με βουλγαρικά δημοσιεύματα, οι θαλάσσιες νάρκες που ποντίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στις ακτές της Οδησσού στην Ουκρανία, παρασύρθηκαν από την πρόσφατη καταιγίδα στα νερά της Μαύρης Θάλασσας και… πλέουν ανεξέλεγκτα, προσεγγίζοντας τα θαλάσσια χωρικά ύδατα γειτονικών χωρών.

Η ναυτική διοίκηση της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς, εξέδωσε ανακοίνωση που εφιστά την προσοχή των πλεούμενων σκαφών της περιοχής. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα οι ρωσικές νάρκες θα μπορούσαν να φτάσουν στα βουλγαρικά ύδατα σε λιγότερο από 10 ημέρες. Αν και εκτιμάται πως θα κρατηθούν μακριά από τις ακτές, εν τούτοις παραμένει σοβαρός κίνδυνος για τα πλεούμενα μέσα.

Οι βουλγαρικές αρχές δεν έχουν ακόμη πλήρεις πληροφορίες για τον αριθμό και το είδος των ναρκών, αλλά -για προληπτικούς λόγους- ενημέρωσαν ήδη ενώσεις αλιέων που δραστηριοποιούνται στα νερά της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να είναι προσεκτικοί και να ενημερώσουν άμεσα εάν εντοπίσουν να πλέουν στο νερό «μεγάλα στρογγυλά μεταλλικά αντικείμενα», δηλαδή νάρκες.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες