Άρση μέτρων: Η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού το επόμενο βήμα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2022

Άρση μέτρων: Η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού το επόμενο βήμα


Άρση μέτρων: Η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους θα είναι το επόμενο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο χρόνος για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα μετά την απόφαση για αναστολή από 15 Απριλίου του προστίμου των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να ανακοινώνει ότι το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους.


Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την αναστολή του μέτρου του προστίμου στους άνω των 60 ετών, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε και έγινε δεκτό να μειωθεί στο ένα το self test που θα κάνουν κάθε εβδομάδα μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Κατά πληροφορίες το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί από την εβδομάδα που ξεκινά στις 4 Απριλίου με την σχετική ΚΥΑ να αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα η κυβέρνηση δέχθηκε και την εισήγηση για αύξηση του 100% της χωρητικότητας στα γήπεδα σε άλλη μια κίνηση επιστροφής στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά και ο σχεδιασμός για πιο στοχευμένους ελέγχους όσον αφορά την ανίχνευση του κορονοϊού με τους ειδικούς να προκρίνουν αυτοί να γίνονται σε όσους έχουν συμπτώματα λοίμωξης και σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος όπως άτομα μεγάλης ηλικίας ή άτομα με υποκείμενα νοσήματα.


Αντίθετα για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί αποφασίστηκε να συνεχιστεί η αναστολή εργασίας μέχρι το τέλος του 2022.

Η χαλάρωση των μέτρων και η επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται ότι προκρίνεται από τους ειδικούς βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων που δείχνουν ότι μπορεί τα κρούσματα να έχουν επιστρέψει σε σχετικά υψηλούς αριθμούς σε καθημερινή βάση, εντούτοις αυτό δεν συνοδεύεται από εκθετική αύξηση στον αριθμό των νοσηλειών ή των διασωληνώσεων.
Αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών

Εντωμεταξύ χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι πριν από το Πάσχα θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, και συγκεκριμένα από τις 15 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στη Βουλή «από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες»

Το επόμενο διάστημα, επίσης, αναμένεται να ανασταλεί και η υποχρεωτική χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, το πιστοποιητικό εμβολιασμού «θα καταργηθεί, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό, θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία και την εισήγηση των ειδικών». Ο ίδιος σημείωσε δε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ότι «αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, τον Σεπτέμβριο θα επανέλθει».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες