Κορονοϊός: Προς νέα άρση μέτρων μετά την Καθαρά Δευτέρα - Στο επίκεντρο οι μάσκες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2022

Κορονοϊός: Προς νέα άρση μέτρων μετά την Καθαρά Δευτέρα - Στο επίκεντρο οι μάσκες


Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων και η διαφαινόμενη ύφεση στους «σκληρούς δείκτες» δίνουν σημάδια συγκρατημένης αισιοδοξίας και οδηγούν τους ειδικούς, που συνεδριάζουν την Τετάρτη (2/3), σε σκέψεις για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, τουλάχιστον όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Το μέτρο αυτό αν τελικά αρθεί θα ισχύσει από την άλλη εβδομάδα έτσι ώστε να έχει περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ανοίγει η πλατφόρμα για το Novavax
Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα (1/3) θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Novavax και το Σάββατο 5 Μαρτίου θα γίνει ο πρώτος εμβολιασμός, αφού η εταιρεία γνωστοποίησε ότι η πρώτη παράδοση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο χρησιμοποιείται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό και όχι για την αναμνηστική δόση. Το εμβόλιο αυτό δεν είναι τεχνολογίας mRNA και οι ειδικοί θεωρούν ότι έστω και λίγοι που δεν εμπιστεύονταν τα συγκεκριμένα εμβόλια ίσως να σπεύσουν να εμβολιαστούν με το Novavax.

Πρόστιμα σε πάνω από 300.000 μη εμβολιασμένους
Σχετικά με το διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα καταλογισμός για τον μήνα Ιανουάριο που αφορά 317.962 πολίτες. Τις επόμενες μέρες ακολουθεί το διοικητικό πρόστιμο για τον μήνα Φεβρουάριο.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες