Στο έλεος ασυνείδητων η ΛΕΑ – Ποιες είναι οι ποινές; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαρτίου 27, 2022

Στο έλεος ασυνείδητων η ΛΕΑ – Ποιες είναι οι ποινές;


Η άνοδος της θερμοκρασίας μετά την βαρυχειμωνιά οδήγησε πάρα πολλούς ιδιοκτήτες οχημάτων στην φυγή από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο. Ωστόσο η μαζική φυγή τόσο των Αθηναίων όσο και κατοίκων άλλων μεγαλουπόλεων δημιούργησε μεγάλες ουρές τόσο στην Αττική Οδό όσο και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου αλλά και Αθηνών – Λαμίας.

Μάλιστα το μποτιλιάρισμα στην Αττική Οδό την Παρασκευή 25 Μαρτίου ξεκινούσε πολύ πριν την έξοδο του Ασπρόπυργου και έφτανε μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας!

Στις φωτεινές πινακίδες μετάδοσης μηνυμάτων της Αττικής Οδού τα στελέχη του αυτοκινητοδρόμου μετέδιδαν πως η κίνηση οφείλονταν σε σύγκρουση οχημάτων αλλά κατά την πορεία προς τα διόδια της Ελευσίνας δεν είδαμε σε κανένα σημείο ακινητοποιημένα οχήματα λόγω σύγκρουσης απλά η κίνηση ήταν υπερβολική.

Οι περισσότεροι οδηγοί κάθονταν στη λωρίδα κυκλοφορία τους κινούμενοι λίγα μέτρα μετά από πολλά λεπτά αναμονής. Ωστόσο κάποιοι ανυπόμονοι εισέρχονταν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) για να διανύσουν λίγες εκατοντάδες μέτρα παραπάνω από τους υπόλοιπους οδηγούς αδιαφορώντας αν θα μπλοκάρουν την κίνηση ενός ασθενοφόρου, περιπολικού ή πυροσβεστικού οχήματος σε περίπτωση ανάγκης.

Μάλιστα στην τελευταία έξοδο της 25ης Μαρτίου οι ανυπόμονοι οδηγοί που κινούνταν στην ΛΕΑ είχαν αναμμένα και τα alarm ώστε να μπορέσουν να δικαιολογήσουν την παράνομη είσοδό τους σε περίπτωση που συναντηθούν με κάποιο περιπολικό της Τροχαίας.


Δυστυχώς όμως και σε αυτή την έξοδο σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού δεν αντικρίσαμε κανένα περιπολικό και βέβαια οι ανυπόμονοι οδηγοί κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης χωρίς να νοιάζονται αν θα ακινητοποιήσουν ένα ασθενοφόρο που πιθανόν να μεταφέρει κάποιον άρρωστο άνθρωπο στο πλησιέστερο νοσοκομείο…

Αφαίρεση διπλώματος για δύο μήνες!

Η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Η Τροχαία επισημαίνει ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες