H Suzuki θέλει να κατακτήσει τους ουρανούς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2022

H Suzuki θέλει να κατακτήσει τους ουρανούς


Κατά καιρούς πολλά ακούμε για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα αλλά πολύ λίγα βλέπουμε να γίνονται στην πράξη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μεγάλους ομίλους να επενδύουν τεράστια ποσά (όπως η Hyundai Motor Company) εκτιμώντας πως λόγω της ηλεκτροκίνησης θα δημιουργηθεί ένα νέο είδος κινητικότητας. Όχι στο έδαφος, αλλά στον αέρα!

Έτσι, ακόμη και η μικρότερη σε μέγεθος Suzuki αποφάσισε να αναζητήσει τους ορίζοντες της πολύ πέρα από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες. Συγκεκριμένα, προχωρά στην συνεργασία της με την SkyDrive με στόχο να λανσάρει ένα νέο διθέσιο ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα.

Η SkyDrive θα αναλάβει το κατασκευαστικό μέρος, ενώ η Suzuki θα συνδράμει στην παραγωγή και εξέλιξή του και ταυτόχρονα θα αναλάβει το προϊοντικό λανσάρισμα στην παγκόσμια αγορά.

Το ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο θα έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης χάρη σε πολλαπλούς έλικες, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες για μικρές αποστάσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Κάτι τέτοιο μπορεί να σας ξενίζει αλλά σε μεγαλουπόλεις όπως το Τόκιο, η Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ κ.α. το κυκλοφοριακό είναι τόσο έντονο που μπορεί να χρειαστούν πολλές ώρες για να φτάσει κανείς από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που μπορεί να πετάξει από το ένα σημείο στο άλλο σε μερικά λεπτά.

Μάλιστα, αν όλα πάνε καλά οι δύο εταιρίες θα προχωρήσουν στην δημιουργία ενός δικτύου με υπηρεσίες αεροταξί, τόσο για μεταφορικούς λόγους όσο και για έκτακτης ανάγκης, π.χ. την μεταφορά φαρμάκων, μοσχευμάτων κ.α.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες