Ο πόλεμος μεταφέρεται στον Διαστημικό Σταθμό ISS; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 08, 2022

Ο πόλεμος μεταφέρεται στον Διαστημικό Σταθμό ISS;


Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos που συμμετέχει στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) έδωσε στη δημοσιότητα ένα περίεργο βίντεο διαμέσου του RIA Novosti. Το μονταρισμένο βίντεο δείχνει τους δυο ρώσους κοσμοναύτες Anton Shkaplerov και Pyotr Dubrov να αποχαιρετούν τον αμερικανό αστροναύτη Mark Vande Hei και στη συνέχεια το ρωσικό τμήμα να αποσπάται από τον υπόλοιπο διαστημικό σταθμό:

Υποτίθεται ότι η συνέργασία ΗΠΑ-Ρωσίας συνεχίζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αν και πριν από μερικές ημέρες ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos Ντιμίτρι Ρογκόζιν, έγραψε στο twitter, ότι αν σταματήσει η συνεργασία «ποιος θα σώσει τον ISS από το να τεθεί ανεξέλεγκτα εκτός τροχιάς και να πέσει στην περιοχή των ΗΠΑ ή της Ευρώπης; Υπάρχει επίσης πιθανότητα πτώσης του 500 τόνων σταθμού στην Ινδία ή στην Κίνα. Θέλετε να τους απειλήσετε με μια τέτοια προοπτική; Ο ISS δεν περνάει πάνω από τη Ρωσία, συνεπώς οι κίνδυνοι είναι όλοι δικοί σας. Είστε έτοιμοι γι’ αυτούς;»

Υπενθυμίζεται ότι με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Ρογκόζιν άλλαξε το προφίλ του στο Twitter, έτσι ώστε τώρα να βλέπουμε … τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Topol-M. Οι οποίοι δεν κατασκευάστηκαν για την εξερεύνηση του διαστήματος.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες