Αναστέλλεται από σήμερα το πρόστιμο των €100 στους άνω των 60 ετών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 15, 2022

Αναστέλλεται από σήμερα το πρόστιμο των €100 στους άνω των 60 ετών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής


Η αναστολή του προστίμου των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι το πρώτο βήμα της νέας φάσης χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε πριν από μερικά 24ωρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με ορίζοντα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Την αρχή κάνει από σήμερα (15/04) η αναστολή της επιβολής του προστίμου των 100 ευρώ που είχε αποφασιστεί για όσους πολίτες άνω των 60 ετών που είχαν επιλέξει να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊο.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανοιχτή είναι η συζήτηση και για το ενδεχόμενο διαγραφής όσων προστίμων έχουν ήδη επιβληθεί. Ερωτηθείς σχετικά, δεδομένης της άρσης του μέτρου, είπε πως «υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», διευκρινίζοντας ότι, είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

Παράλληλα από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού για την ηλικιακή ομάδα των 60-69 ετών ολοκληρώνοντας έτσι αυτή τη φάση του εμβολιασμού καθώς είχαν προηγηθεί οι ομάδες των 70-79 και των 80 και άνω.

Όπως σημείωσε, δε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, το Πάσχα φέτος θα γιορταστεί με τα μέτρα που έχουμε τη στιγμή αυτή, και με την ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός. Έτσι, Επιτάφιος και Ανάσταση θα πραγματοποιηθούν κανονικά με κόσμο μέσα και έξω από τις Εκκλησίες, ωστόσο, συστήνεται η χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ο οδικός χάρτης χαλάρωσης των μέτρων
  • Από 1η Μαίου έως 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε χώρους ανοιχτούς και κλειστού και το μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου. «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα απαιτείται και η επίδειξη test όπου μέχρι τώρα αυτό χρειαζόταν» είπε ο κ. Πλεύρης
  • Το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για είσοδο στη χώρα
  • Από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ.
  • Από 1η Μαΐου καταργούνται τα τακτικά self test στα σχολεία και η επιστροφή στα σχολεία μετά το Πάσχα θα γίνει χωρίς self test
  • Θα υπάρξουν διευκρνίσεις στο πρωτόκολλο που αφορά την επαφή με κρούσματα.
  • Απο 1η Μαΐου εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να υποβάλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα
  • Έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός
  • Απο 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών και έχει ήδη υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες