Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου σε ηλικία 119 ετών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 25, 2022

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου σε ηλικία 119 ετών


Η Kane Tanaka, ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου πέθανε στην Ιαπωνία σε ηλικία 119 ετών. Είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες.
Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η Kane Tanaka, μια Γιαπωνέζα που είχε καταγραφεί ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Τοπικοί αξιωματούχοι, όπως αναφέρει ο Independent, δήλωσαν ότι η Tanaka πέθανε από μεγάλη ηλικία στο νοσοκομείο στην πόλη Φουκουόκα, στη δυτική Ιαπωνία, την Τρίτη την περασμένη εβδομάδα.

Η Kane Tanaka γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1903, στη νοτιοδυτική περιοχή Φουκουόκα της Ιαπωνίας, την ίδια χρονιά που οι αδελφοί Ράιτ πέταξαν για πρώτη φορά και η Μαρί Κιουρί έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο Νόμπελ.

Στα νεότερά της χρόνια, η Tanaka διηύθυνε διάφορες επιχειρήσεις, όπως ένα κατάστημα με noodles και ένα κατάστημα με κέικ ρυζιού. Το 1922, πριν από έναν αιώνα, παντρεύτηκε τον Hideo Tanaka και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, ενώ υιοθέτησαν και ένα πέμπτο.

Η Tanaka ήταν σχετικά καλά στην υγεία της μέχρι πρόσφατα και ζούσε σε οίκο ευγηρίας, όπου της άρεσε να παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, να λύνει μαθηματικά προβλήματα, ενώ αγαπημένα της σνακ ήταν η σοκολάτα και τα αναψυκτικά. Είχε μάλιστα σχεδιάσει να λάβει μέρος στη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 με το αναπηρικό της αμαξίδιο, ωστόσο η πανδημία της χάλασε τα σχέδια και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει.

Στην καθημερινότητά της, ξυπνούσε στις 06.00 το πρωί και τα απογεύματά της τα αφιέρωνε στη μελέτη των μαθηματικών και την εξάσκηση στην καλλιγραφία.

Όταν το Γκίνες την αναγνώρισε ως το γηραιότερο άτομο εν ζωή το 2019 και ρωτήθηκε ποια στιγμή ήταν η πιο ευτυχισμένη στη ζωή, η απάντησή της ήταν "το τώρα».

Η Ιαπωνία, όπως αναφέρει το brecorder.com, έχει τον γηραιότερο πληθυσμό στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, με περίπου το 28% των πολιτών να είναι ηλικίας 65 ετών και άνω.

Το γηραιότερο εν ζωή άτομο που επιβεβαιώθηκε από το Γκίνες ήταν μέχρι πρότινος η Γαλλίδα Jeanne Louise Calment, η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών το 1997.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες