Αγοράκι με αυτισμό γράφει τέλεια 12 γραμματοσειρές, ανάμεσα σε αυτές και Ελληνικά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Απριλίου 10, 2022

Αγοράκι με αυτισμό γράφει τέλεια 12 γραμματοσειρές, ανάμεσα σε αυτές και Ελληνικά


Στην ηλικιά των πέντε ετών τα περισσότερα παιδιά μόλις αρχίζουν να γράφουν τα γράμματα της αλφαβήτου.
Αλλά ένα αγόρι ο Σεμπάστιαν, που έχει αυτισμό και υπερλεξία, όχι μόνο μπορεί να γράψει την Αμερικανική Αλφάβητο αλλά μπορεί να γράψει και άλλες γραμματοσειρές - από Cooper Black, Century Gothic και Copperplate, μέχρι και Ελληνικά.
Σύμφωνα με το Newsweek, όταν δεν γράφει στα πεζοδρόμια με κιμωλία, γράφει λέξεις ανάποδα, απαγγέλει τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων απ΄ έξω και μαθαίνει το αρμενικό αλφάβητο.
Ο Σεμπάστιαν ζει με τη μαμά του Αμάντα και τον μπαμπά του Ράιαν στο Νέο Μεξικό. Ο Ράιαν είπε στο Newsweek: «Προσέξαμε ότι ο Σεμπάστιαν ήταν διαφορετικός σε ηλικία περίπου 18 μηνών, όταν ξεκίνησε να γράφει το ρωσικό αλφάβητο από το πουθενά και μπορούσε να γράψει περίπου 200 λέξεις».
Ο αυτισμός είναι μια κατάσταση που επηρεάζει το πώς ένα άτομο σκέφτεται, αισθάνεται και βιώνει το περιβάλλον του.
Η υπερλεξία ορίζεται από μια εξαιρετική ικανότητα ανάγνωσης σε νεαρή ηλικία, χωρίς γλωσσικές και λεκτικές δεξιότητες κατάλληλες για την ηλικία. Συχνά ως σημάδι αυτισμού, τα παιδιά με υπερλεξία παρουσιάζουν εξαιρετικές οπτικές και ακουστικές αναμνήσεις - θυμούνται πράγματα που βλέπουν και ακούν με μεγάλη λεπτομέρεια με πολύ λίγη προσπάθεια.


Δείτε περισσότερα βίντεο του Σεμπάστιαν στην σελίδα του στο Tik Tok @litttle.einstein

 huffingtonpost.gr- 

Στέφανος Νικήτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες