13 πράγματα που δεν θα σου πει ποτέ ένας barista - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Απριλίου 07, 2022

13 πράγματα που δεν θα σου πει ποτέ ένας barista


Όλα όσα δεν πρόκειται να ακούσεις από έναν barista.
*Μεγαλύτερο φλιτζάνι δεν σημαίνει περισσότερος καφές
Tο μέγεθος ενός φλιτζανιού “Venti” είναι 20 oz και το “Grande” 16 oz. Tο καθένα περιέχει από δύο shots καφέ εσπρέσσο. Η διαφορά είναι στο μέγεθος “Venti” το γάλα είναι λίγο περισσότερο. Έτσι, εάν η καφεΐνη είναι αυτό που σε ενδιαφέρει στον καφέ σου, δεν έχει σημασία το μέγεθος του φλιτζανιού που θα διαλέξεις.
*Η τέχνη για ένα τέλειο shot εσπρέσσο
Το ιδανικό shot για να γίνει απαιτεί 18 έως 22 δευτερόλεπτα. Η σωστή ποσότητα νερού που θα φιλτράρει τον καφέ, αλλά και ο σωστός έλεγχος της θερμοκρασία είναι βασικά στοιχεία για το τέλειο shot.

*Εάν είσαι vegan δεν σημαίνει ότι τα κέικ μας είναι όλα καλά για σένα
Τα κέικ είναι φτιαγμένα και γεμάτα με άσπρη ζάχαρη.

*Ναι, πήγα σε σχολή γι΄αυτό

*Η τέχνη του “Latte” δεν είναι απλώς διακοσμητικήΕάν το σχέδιο κρατιέται στο γάλα και δεν έχει χαθεί, αυτό σημαίνει ότι ο αφρός και το shot έγιναν όπως θα έπρεπε. Εάν βρίσκεσαι σε καφετέρια που δημιουργεί με τον αφρό σχέδια στο καφέ σου, αλλά η εικόνα στην πορεία αλλοιώνεται, αυτό σημαίνει ότι ο καφές σου δεν είναι σωστά φτιαγμένος.

*Σε παρακαλώ πίστεψε με
Εάν ζήτησες το καφέ σου χωρίς καφεΐνη, σημαίνει ότι πήρες καφέ χωρίς καφεΐνη. Δεν χρειάζεται να ρωτάς επανειλημμένα. Αλλά να ξέρεις, στην πραγματικότητα υπάρχει μια μικρή δόση καφεΐνης ακόμη και στον decaf.*Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες cafe αγοράζουν φθηνό καφέ και τον πωλούν ως επώνυμο καφέ
Σαν πελάτης ποτέ δεν το έχεις παρατηρήσει. Στον καφέ σου προσθέτεις διάφορες γεύσεις, έτσι δεν γίνεται αντιληπτή η ποιότητα του καφέ που γεύεσαι.

*Δεν κάνει καλό να πίνεις δύο shots βανίλια latte τη μέρα

Είναι πάρα πολύ κακό για την υγεία. Αρκετά από τα ροφήματα που επιλέγεις να πίνεις είναι γεμάτα από ζάχαρη και λίπη.

*Φιλοδώρημα
Ο καφές σου είναι ήδη λίγο ακριβός. Αλλά, μερικά από τα ρέστα του λογαριασμού σου, όταν τα αφήνεις στο βάζο με τα tip, σου δίνει την αίσθηση ότι έκανες κάτι καλό. Συνάμα κάνεις χαρούμενο και τον υπάλληλο.

*Είσαι ο λόγος για την αναμονή
Όταν στέκεσαι στη γραμμή και περιμένεις να παραγγείλεις, μιλώντας στο τηλέφωνο, όταν φτάσει η σειρά σου δεν γνωρίζεις τι θα πάρεις.

*Ένας macchiato έχει μόνο μια μικρή δόση από αφρόγαλα και καθόλου ζάχαρη

*Να είσαι καλός

Ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένος είσαι, είναι ωραίο να ζητήσεις τον καφέ που επιθυμείς με ευγενικό τρόπο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες