Αυτό θα πει αγάπη: Προσπάθησε να κωπηλατήσει 2.000 χλμ. με φουσκωτό για να δει τη γυναίκα του - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Απριλίου 03, 2022

Αυτό θα πει αγάπη: Προσπάθησε να κωπηλατήσει 2.000 χλμ. με φουσκωτό για να δει τη γυναίκα του

3RDNAC

Ένας Βιετναμέζος χρειάστηκε να σωθεί από ένα ταϊλανδέζικο ψαροκάικο, αφού προσπάθησε να διασχίσει τη Θάλασσα Ανταμάν με μια φουσκωτή βάρκα προκειμένου να αναζητήσει τη γυναίκα του.
Την Τετάρτη, 23 Μαρτίου, το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης έλαβε μια αναφορά από τον καπετάνιο μιας ψαρότρατας για μια μικρή φουσκωτή βάρκα που είχαν εντοπίσει στη Θάλασσα Ανταμάν, περίπου 80 χιλιόμετρα από την ακτή.
Μέσα στη βάρκα υπήρχε ένας άντρας με μερικές αποσκευές, ένα σχεδόν άδειο μπιτόνι με πόσιμο νερό και μερικά στιγμιαία νουντλς. Ο άνδρας δεν μιλούσε ταϊλανδέζικα ή αγγλικά και φοβούμενος ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί, η ψαρόβαρκα αποφάσισε να ρυμουλκήσει αυτόν και τη βάρκα του πίσω στην ασφάλεια.
Ταϊλανδοί πεζοναύτες έφτασαν στο αλιευτικό σκάφος και προσπάθησαν να μιλήσουν με τον διασωθέντα άνδρα, αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έλεγε. Αργότερα έφτασε ένας διερμηνέας από το Βιετνάμ και οι αξιωματούχοι έμαθαν ότι ο άνδρας, ο Χο Χουάνγκ Χουνγκ, βρισκόταν σε μια απελπισμένη αποστολή να αναζητήσει τη γυναίκα του στην Ινδία. Είχε χάσει την επαφή μαζί της πριν από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας της Covid-19 και ήλπιζε να επανασυνδεθεί μαζί της.

Ο 37 ετών άνδρας είχε πετάξει στη Μπανγκόκ από την πόλη Χο Τσι Μινχ στις 2 Μαρτίου, ελπίζοντας στη συνέχεια να πάρει πτήση για τη Βομβάη της Ινδίας.


Δυστυχώς, είχε πρόβλημα να εξασφαλίσει βίζα και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει το σχέδιο, έτσι απλώς ταξίδεψε στην Πατάγια, όπου αγόρασε τη φουσκωτή βάρκα του και ξεκίνησε το ταξίδι του στις 5 Μαρτίου.
Ο Χουνγκ είπε στις αρχές της Ταϊλάνδης ότι ήταν έτοιμος να κάνει κωπηλασία μέχρι την Ινδία, πέρα ​​από τον Ινδικό Ωκεανό, ένα ταξίδι περίπου 2.000 χιλιομέτρων. Δυστυχώς, μετά από 18 ημέρες στη θάλασσα, ο Βιετναμέζος βρισκόταν μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Ταϊλάνδης. Με αυτόν τον ρυθμό, εφόσον δεν του συνέβαινε τίποτα κακό, θα είχε φτάσει στον στόχο του σε περίπου 625 ημέρες.
Με μόνο 10 πακέτα στιγμιαίων νουντλς και λίγο νερό, ο Χο Χουάνγκ Χουνγκ είχε αρκετές προμήθειες για να του αντέξει μερικές μέρες ακόμα, αλλά σίγουρα όχι άλλους 20 μήνες.
Παρά την αποτυχία του να σχεδιάσει το ταξίδι, η αποφασιστικότητα του Χουνγκ εντυπωσίασε ακόμη και το Ναυτικό της Ταϊλάνδης, το οποίο έγραψε στο Twitter: «Όσο μεγάλος κι αν είναι ο ωκεανός… δεν μπορεί να εμποδίσει την αληθινή αγάπη αυτού του ανθρώπου».
Στον Χουνγκ προσφέρθηκε προσωρινή στέγαση έως ότου οι αρχές αποφασίσουν πώς θα τον βοηθήσουν να επανενωθεί με τη σύζυγό του.

Στέφανος Νικήτας-huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες