Ο όρος της Αττικής Οδού στο έγγραφο για τις 2.000 ευρώ που πρέπει να προσέξετε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022

Ο όρος της Αττικής Οδού στο έγγραφο για τις 2.000 ευρώ που πρέπει να προσέξετε


Προβληματίζει τους δικαιούχους της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ, που είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό λόγω του χιονιά, το ότι στην απόδειξη πληρωμής υπάρχει η φράση «αποποίηση άλλων αξιώσεων».
Πράγματι, στον φάκελο που καλούνται να υποβάλουν για να λάβουν την αποζημίωση αναφέρεται πως «υπό την επιφύλαξη καταβολής του ποσού των 2. 000 € στον υποδειχθέντα τραπεζικό λογαριασμό με IBAN ……. που τηρώ στην τράπεζα ………. δηλώνω ότι το ως άνω ποσό θα μου καταβληθεί για το ανώτερο συμβάν και συνιστά εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την στενοχώρια και την ταλαιπωρία που υπέστην εξαιτίας της παραμονής μου την 24/25 Ιανουαρίου 2022 στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού».
«Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν» τόνισε μιλώντας στο Debater η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.
Η δικηγόρος επισημαίνει πως «αφενός, η Αττική Οδός έχει καθυστερήσει σημαντικά στην καταβολή των 2.000 ευρώ, αφετέρου στέλνει επιστολές σε όσους έκαναν την αίτηση, καθιστώντας σαφές ότι από τη στιγμή που λάβουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ, δεν θα έχουν άλλη αξίωση για την ηθική τους βλάβη, δηλώνοντας ρητά ότι η ικανοποίηση τους είναι εύλογη» και προσθέτει:

«Με αυτόν τον τρόπο η Αττική Οδός αντικαθιστά την ελεύθερη κρίση του δικαστή για τα πραγματικά περιστατικά του εγκλωβισμού, το είδος της προσβολής, την έκταση της βλάβης και τις συνθήκες που βίωσε το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά κατά τον εγκλωβισμό του στις 24-25/1/2022. Τέλος, είναι ξεκάθαρο από τη διαδικασία ότι οι συνεπιβάτες που εγκλωβίστηκαν δεν θα λάβουν το συγκεκριμένο ποσό και σε περίπτωση που ο οδηγός δεν ήταν και ο ιδιοκτήτης του οχήματος απαιτείται η συναίνεση ή δήλωση εκχώρησης του ιδιοκτήτη για να ληφθεί η αποζημίωση».

«Ήδη έχω καταθέσει ομαδικές αγωγές συμπολιτών μας και είναι απολύτως λογικό να συνεχιστεί η κατάθεση αγωγών ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, προκειμένου να μπορέσουν οι εγκλωβισμένοι να λάβουν πλήρη και εύλογη αποζημίωση για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν» καταλήγει η κυρία Φραγκάκη.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες