Παλαιοχώρα Αίγινας: Ο άγνωστος Μυστράς του Σαρωνικού με τις 365 εκκλησίες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 16, 2022

Παλαιοχώρα Αίγινας: Ο άγνωστος Μυστράς του Σαρωνικού με τις 365 εκκλησίες


Η Παλαιαχώρα στην Αίγινα αποτελεί ένα μεσαιωνικό χωριό που χτίστηκε τον 9ο αιώνα και υπήρξε πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1826. Δείτε το εντυπωσιακό drone video.
Στο πανέμορφο νησί της Αίγινας που απέχει ελάχιστα από την Αττική, συναντάμε μια υπέροχη καστροπολιτεία στα πρότυπα του διάσημου Μυστρά της Λακωνίας, που κυριολεκτικά μαγεύει το κάθε επισκέπτη.
Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε αυτό το πανέμορφο μέρος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το Ιερό προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου και αποτελεί όχι απλά ένα σπουδαίο θρησκευτικό αξιοθέατο του νησιού αλλά ένα από τα κορυφαία προσκυνήματα της Ελλάδας.
Λίγα λόγια για τον Μυστρά του Σαρωνικού ( Παλαιοχώρα )

Διακόσια και πλέον χρόνια πέρασαν από τότε που οι Αιγινήτες άφησαν την ασφάλεια του οχυρού λόφου της Παλιαχώρας για να κατεβούν και πάλι στο λιμάνι, ελεύθεροι, απαλλαγμένοι από τις επιδρομές των πειρατών, έτοιμοι να φτιάξουν από την αρχή τη νέα πόλη της Αίγινας.

Η Παλιαχώρα, «Ο Μυστράς της Αίγινας», στέκει από τότε ερειπωμένη και τυλιγμένη σε μιαν απόκοσμη σιωπή. Με τη μοναδική ομορφιά της συνεπαίρνει τον οδοιπόρο που θα περιπλανηθεί στα πέτρινα μονοπάτια της και με κατάνυξη θα διαβεί το χορταριασμένο κατώφλι των Μεσαιωνικών εκκλησιών της.

Εν όψει της Μεγάλης εβδομάδας, το Up Stories αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον άγνωστο Μυστρά του Σαρωνικού. Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό drone video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες