Επίσημο: «Κλειδώνει» και 4η δόση για όλους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2022

Επίσημο: «Κλειδώνει» και 4η δόση για όλους


Έρχεται και τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Ο δισταγμός για την ολική άρση των μέτρων, αλλά και το «πράσινο φως» για την τέταρτη δόση και στον γενικό πληθυσμό, στέλνουν το μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα απόλυτη χαλάρωση απέναντι στην πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση θα χορηγηθεί σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ πρώτα θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για τους άνω των 80 ετών.

Σε χθεσινές της δηλώσεις, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έδωσε όλες τις απαντήσεις για τα εμβόλια, τη στρατηγική απέναντι στην πανδημία, το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου θα χορηγηθεί σε όλους από το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, είπε:

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα πάμε σε τέταρτη δόση για όλους. Νομίζω από τον Σεπτέμβριο θα είναι όπως η γρίπη, ο χειμώνας θα είναι μπροστά, θα έχει περάσει αρκετός χρόνος από το εμβόλιο, νομίζω θα πάμε σε ετήσια δόση ή αναμνηστική δόση».

Τα μέτρα το Πάσχα 2022
Το πλάνο που είχε διαρρεύσει για την άρση όλων των μέτρων μετά την Πρωτομαγιά δεν είναι ακόμα βέβαιο. Όπως ανέφερε η κ. Γκάγκα, «το συζητάμε αλλά και πάλι σας λέω ότι είναι θέμα επιδημιολογικής επιτήρησης και δεδομένων, και βαδίζουμε με βάση το τι βλέπουμε».

Για τον εορτασμό του Πάσχα έκανε σύσταση για μάσκα όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Ανέφερε:

«Η σύσταση εξακολουθεί να είναι ισχυρή όταν είμαστε έξω σε συγχρωτισμό να έχουμε μάσκα, υποχρεωτική δεν είναι. Άρα όταν κάνουμε την πορεία του Επιταφίου όλοι μαζί είναι καλό να φοράμε τη μάσκα, όπως και στην Ανάσταση αν μαζευτούμε πολύς κόσμος είναι καλό να φοράμε τη μάσκα. Ελπίζουμε και ο Επιτάφιος φέτος και η Ανάσταση να γίνουν κανονικά.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες