Πωλείται σε άθλια κατάσταση για 6.5 εκ. δολ. απομονωμένος φάρος προσβάσιμος μόνο με ελικόπτερο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 02, 2022

Πωλείται σε άθλια κατάσταση για 6.5 εκ. δολ. απομονωμένος φάρος προσβάσιμος μόνο με ελικόπτερο

VIA ASSOCIATED PRESS

Μπορείτε να γίνετε ιδιοκτήτης ενός τρομακτικού, εγκαταλελειμμένου φάρου στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής του Όρεγκον, προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο και χωρίς τρεχούμενο νερό ή εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις, με μόλις 6,5 εκατομμύρια δολάρια.
Ο λόγος για τον φάρο Τίλαμοκ Ροκ, χτισμένος το 1881 και εγκαταλελειμμένος εδώ και 65 χρόνια, η πανύψηλη αυτή κατασκευή είναι ο μοναδικός υπεράκτιος φάρος της πολιτείας του Όρεγκον.
Βρίσκεται σε ένα βραχώδες νησί και η πρόσβασή του με σκάφος είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση με σκάφος λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Τα συνεργεία που δούλευαν εκεί, εγκλωβισμένα για μήνες τότε, το ονόμασαν «Τρομερό Τίλι» επειδή είχε κρύο, υγρασία.
Ο μοναχικός φάρος απέχει ένα μίλι από το Τίλαμοκ Χέντ του Όρεγκον.



.
U.S. COAST GUARD
Ο φάρος, ο οποίος αποτελεί μέρος του Εθνικού Καταφυγίου Άγριας Ζωής των Νήσων Όρεγκον, είναι προσβάσιμος μόνο με ελικόπτερο και με άδεια των ιδιοκτητών.
Ο φάρος κάποτε καθοδηγούσε πλοία σε επικίνδυνα ταξίδια στον ποταμό Κολούμπια και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ναυπηγικές επιχειρήσεις του Β ’Παγκοσμίου Πολέμου.
Λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας του, το κόστος κατασκευής ήταν 123.493 δολάρια σε δολάρια του 1881, καθιστώντας τον τον πιο ακριβό φάρο που χτίστηκε στη Δυτική Ακτή εκείνη την εποχή. Το θαλασσινό νερό, οι καταιγίδες έχουν αφήσει τη δομή σε άθλια κατάσταση με εκτεταμένη σκουριά και σπασμένα παράθυρα.


Πηγή: CNBC

Στέφανος Νικήτας-huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες