Γερμανία: Άνδρας εμβολιάστηκε 90 φορές για τον κορονοϊό – Ήθελε να πουλήσει πλαστά πιστοποιητικά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022

Γερμανία: Άνδρας εμβολιάστηκε 90 φορές για τον κορονοϊό – Ήθελε να πουλήσει πλαστά πιστοποιητικά


Γερμανία: Ένας 60χρονος άνδρας εμβολιάστηκε δεκάδες φορές κατά της Covid-19 για να πουλήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ένας 60χρονος άνδρας φέρεται να εμβολιάστηκε δεκάδες φορές κατά της Covid-19 στη Γερμανία για να πουλήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού με πραγματικούς αριθμούς παρτίδας εμβολίων σε άτομα που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν οι ίδιοι.


Ο άνδρας από τo Μαγδεμβούργο της ανατολικής Γερμανίας, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, λέγεται ότι δέχθηκε έως και 90 εμβόλια κατά του κορονοϊού σε κέντρα εμβολιασμού στο κρατίδιο της Σαξονίας για μήνες έως ότου η αστυνομία τον συνέλαβε, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Ο ύποπτος δεν τέθηκε υπό κράτηση, αλλά βρίσκεται υπό έρευνα για μη εξουσιοδοτημένη έκδοση εμβολιαστικών καρτών και πλαστογραφία εγγράφων, ανέφερε το dpa. Συνελήφθη σε ένα κέντρο εμβολιασμού της Σαξονίας, όπου εμφανίστηκε να εμβολιαστεί για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η αστυνομία του κατέσχεσε πολλές λευκές κάρτες εμβολιασμού και κίνησε ποινική δίωξη.


Δεν ήταν αμέσως σαφές τι αντίκτυπο είχαν στην προσωπική υγεία του άνδρα τα περίπου 90 εμβόλια κατά της COVID-19, τα οποία ήταν από διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες

Η γερμανική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές σε σχέση με πλαστογραφία εμβολιαστικών διαβατηρίων τους τελευταίους μήνες. Πολλοί αρνούνται να εμβολιαστούν στη Γερμανία, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να έχουν τα πολυπόθητα υγειονομικά πάσα που κάνουν πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση στη δημόσια ζωή και χώρους όπως εστιατόρια, θέατρα, πισίνες ή χώρους εργασίας.

Η Γερμανία έχει δει υψηλούς αριθμούς μολύνσεων εδώ και εβδομάδες, ωστόσο πολλά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας έληξαν την Παρασκευή. Η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στα παντοπωλεία και στα περισσότερα θέατρα, αλλά παραμένει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στα περισσότερα σχολεία στη Γερμανία, οι μαθητές δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες, κάτι που οδήγησε τους συλλόγους καθηγητών να προειδοποιήσουν για πιθανές συγκρούσεις στην τάξη. «Υπάρχει πλέον ο κίνδυνος, αφενός, τα παιδιά που φορούν μάσκες να δέχονται πειράγματα από τους συμμαθητές τους ως υπερπροστατευτικά ή, από την άλλη, να ασκηθεί πίεση σε όσους δεν φορούν μάσκα», δήλωσε ο Heinz-Peter Meidinger. πρόεδρος του Συλλόγου Γερμανών Διδασκάλων στο dpa.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες