Σαουδική Αραβία: Ένα εκατομμύριο προσκυνητές φέτος στη Μέκκα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022

Σαουδική Αραβία: Ένα εκατομμύριο προσκυνητές φέτος στη Μέκκα


Ένα εκατομμύριο άνθρωποι να μετάσχουν φέτος στο Χατζ, το ετήσιο προσκύνημα στην Μέκκα, όπως ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι Αρχές της χώρας αυξάνουν φέτος τον αριθμό των προσκυνητών.

Το υπουργείο που είναι αρμόδιο για το Χατζ «επέτρεψε σε ένα εκατομμύριο προσκυνητές, ξένους ή Σαουδάραβες, να κάνουν το Χατζ φέτος», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση
Η κυβέρνηση θέλει να εγγυηθεί την ασφάλεια των προσκυνητών «διασφαλίζοντας παράλληλα ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι μουσουλμάνοι σε όλον τον κόσμο θα μπορέσουν να κάνουν το Χατζ», συνεχίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Οι προσκυνητές στη Μέκκα φέτος θα πρέπει να είναι κάτω των 65 ετών και πλήρως εμβολιασμένοι κατά του νέου κορωνοϊού.
Οι προσκυνητές από το εξωτερικό θα επιτραπούν φέτος, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό ενώ θα τηρηθούν επίσης μέτρα προφύλαξης για την υγεία.

Πέρυσι η Σαουδική Αραβία είχε περιορίσει το ετήσιο Χατζ σε 60.000 συμμετέχοντες από τη χώρα, σε σύγκριση με τους περίπου 2.500 προσκυνητές από όλον τον κόσμο που μετείχαν πριν από την πανδημία.

Οι επισκέψεις στους ιερότερους τόπους του Ισλάμ στην Μέκκα και την Μεδίνα για το Χατζ που διαρκεί μια εβδομάδα και για το «μικρό προσκύνημα» που μπορεί να γίνει οποτεδήποτε μέσα στη χρονιά, το Ούμρα, απέφεραν πριν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στο βασίλειο περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες