Σκοτώθηκε το «Φάντασμα του Κιέβου», ο πιλότος-ήρωας των Ουκρανών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2022

Σκοτώθηκε το «Φάντασμα του Κιέβου», ο πιλότος-ήρωας των Ουκρανών


Τον αποκαλούσαν το «Φάντασμα του Κιέβου» ή αλλιώς «Εφιάλτη των Ρώσων». Ο νεαρός πιλότος που έσκιζε τους αιθέρες και αναχαίτιζε ρωσικά αεροσκάφη, πέρασε στην ιστορία ως σύμβολο αντίστασης για τη χώρα του και τον λαό του. 

Ο Στεπάν Ταραμπάλκα, 29 ετών και πατέρας ενός παιδιού, σκοτώθηκε στις 13 Μαρτίου όταν καταρρίφθηκε το MiG-29 που πετούσε, ενώ πολεμούσε με τις εχθρικές δυνάμεις. Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν τον θάνατό του και οι πολίτες νιώθουν συντριμμένοι με τον χαμό του. 

Στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφουν για την απώλεια «αυτού του άσσου της Πολεμικής Αεροπορίας, που κυριαρχούσε στους ουρανούς πάνω από την πρωτεύουσα και είχε γίνει εφιάλτης για τους Ρώσους» και αποχαιρετούν με θλίψη τον «φύλακα-άγγελό» τους, όπως τον έλεγαν. 

Ο πιλότος, που για την Ουκρανία είναι πια ένας ήρωας πολέμου, φέρεται να είχε καταρρίψει 6 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, την πρώτη κιόλας μέρα της εισβολής των Ρώσων στην πατρίδα του, όπως αναφέρουν οι Times. Και θα ακολουθούσε συνέχεια. 

Οι νίκες του νεαρού επισμηναγού έγιναν γνωστές από την ίδια την ουκρανική κυβέρνηση, η οποία ανέβαζε τις πτήσεις του στο Twitter. 

Οι γονείς, η σύζυγος και ο μικρός του γιος είναι συντεριμμένοι. «Εκεί ψηλά στον ουρανό, ο Στεπάν δεν θα πολεμά πλέον τον εχθρό, μόνο θα ανυπομονεί για την νίκη των Ουκρανών», λένε οι φίλοι του στο Facebook. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι το κράνος και τα γυαλιά του θα πουληθούν σύντομα σε δημοπρασία στο Λονδίνο.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες