Ρωσία: Χιονόπτωση ρεκόρ στη Μόσχα μέσα στην άνοιξη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Απριλίου 03, 2022

Ρωσία: Χιονόπτωση ρεκόρ στη Μόσχα μέσα στην άνοιξη


Χιονοπτώσεις ρεκόρ σημειώνονται σήμερα στη Μόσχα, με χιονισμένα δένδρα και σκεπές μέσα στην άνοιξη.
Σύμφωνα με τη ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία, 25 ως 40 εκατοστά χιόνι έπεσαν το πρωί της Κυριακής (3/4) στους δρόμους της Μόσχας, μια αύξηση κατά 21 εκατοστά σε σχέση με χθες, Σάββατο.
Η αύξηση αυτή, η οποία προκλήθηκε από ισχυρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη Μόσχα, «είναι πολύ σπάνια, πρόκειται για ρεκόρ», δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Ρόμαν Βιλφάντ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Έπειτα από ασυνήθιστες χιονοπτώσεις, σωροί χιονιού που βλέπει κανείς το Φεβρουάριο σχηματίσθηκαν σε ορισμένα μέρη της πρωτεύουσας!», ανέφερε σε ανακοίνωση η μετεωρολογική υπηρεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το φαινόμενο οφείλεται στην καταιγίδα που ονομάστηκε Καταρίνα και προκάλεσε στη Ρωσία «χιονοπτώσεις στις αρχές Απριλίου που σημειώνονται μόνο μία φορά κάθε 50 χρόνια».
Η μετεωρολογική υπηρεσία υπενθυμίζει πάντως ότι η κατάσταση απέχει ακόμη πολύ από το απόλυτο ρεκόρ χιονόπτωσης των 55 εκατοστών, το οποίο είχε καταγραφεί στη Μόσχα στις 3 Απριλίου 1895.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες