Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί για νέα «Θανατηφόρα» μετάλλαξη του κορονοϊού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2022

Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί για νέα «Θανατηφόρα» μετάλλαξη του κορονοϊού


Για πιθανή εμφάνιση μίας νέας, εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής του κορονοϊού και μάλιστα πριν από το τέλος του έτους, προειδοποίησε ο γερμανός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται διάφορες παραλλαγές της Όμικρον, οι οποίες απασχολούν τους ειδικούς. Έχουμε όλο και λιγότερο χρόνο να προετοιμαστούμε για τις μεταλλάξεις»,ανέφερε ο Καρλ Λάουτερμπαχ σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η νέα παραλλαγή θα είναι ακόμα πιο μεταδοτική από την Όμικρον και εξίσου θανατηφόρα με τη Δέλτα.

Την ίδια στιγμή δήλωσε πως η Γερμανία έχει παραγγείλει ένα εμβόλιο που προστατεύει από τις παραλλαγές της Όμικρον. «Αναμένουμε να είναι διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο» διευκρίνισε, σημειώνοντας πως ήδη έχουν στη «φαρέτρα» τους ένα εμβόλιο κατά των παραλλαγών της Δέλτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Γερμανία, ήδη περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19.

Mε κορωνοϊό έχει διαγνωστεί περίπου το ένα τέταρτο των Γερμανών πολιτών , σύμφωνα με στοιχεία των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Χθες, πάντως, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, καταγράφηκαν στη χώρα λιγότερα από 1.000 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες