Κυκλοφορικό: Τα ορατά σημάδια της κακής κυκλοφορίας αίματος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Απριλίου 03, 2022

Κυκλοφορικό: Τα ορατά σημάδια της κακής κυκλοφορίας αίματος


Μέσω των αρτηριών, των φλεβών και των αγγείων κυκλοφορούν καθημερινά στο σώμα περίπου πέντε λίτρα αίματος, μεταφέροντας θρεπτικά συστατικά και ορμόνες στα όργανα και το δέρμα.
Όταν υπάρχει πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα, κάποια μέρη του σώματος λαμβάνουν ανεπαρκείς ποσότητες αίματος.
Η κακή κυκλοφορία του αίματος επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ, τους νεφρούς και τα άκρα. Αν και είναι πιο συχνή σε ηλικιωμένους, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε οποιαδήποτε ηλικία.
Πρόβλημα στο κυκλοφορικό: Τα ορατά σημάδια που δεν πρέπει να αμελήσετε
Έλκη κάτω άκρων: Τα έλκη είναι σημεία του δέρματος όπου προκαλείται φλεγμονή και εξάνθημα, το οποίο δεν φεύγει εύκολα. Κάποιος με κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να παρατηρήσει τέτοια σημάδια να αρχίζουν να αναπτύσσονται στα πόδια του. Ψάξτε για ξηρές, κόκκινες κηλίδες διαφόρων μεγεθών στο δέρμα.
Φλεβίτιδα: Αν οι βαλβίδες που εργάζονται για να αντλείται το αίμα δεν λειτουργούν σωστά, τότε το αίμα συσσωρεύεται στα κάτω άκρα και αυξάνει την πίεση στα μικρά αιμοφόρα αγγεία. Αυτό αναγκάζει τις φλέβες ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος να στρίψουν και να διογκωθούν. Μπορεί να παρατηρήσετε πόνο μετά από μακρές περιόδους καθισιού ή ορθοστασίας ή τυχαία φαγούρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι κιρσοί από τη φλεβίτιδα εμφανίζονται πιο συχνά χαμηλά στα πόδια και τους αστραγάλους.
Τριχόπτωση και αδύναμα νύχια: Ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι το σώμα σας δεν παίρνει τη σωστή ποσότητα των θρεπτικών ουσιών είναι οι επιπτώσεις στα μαλλιά και τα νύχια σας. Τα μαλλιά μπορεί να γίνουν ξηρά, να αρχίσει να λεπταίνει η τρίχα και να δημιουργηθούν σημεία στο τριχωτό της κεφαλής με αυξημένη αραίωση των μαλλιών. Το δέρμα σας μπορεί να γίνει πολύ πιο ξηρό και να έχετε φαγούρα και τα νύχια τείνουν να γίνονται πολύ ασθενέστερα και εύθραυστα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες