Παραλύει η Αθήνα, «χειρόφρενο» στα Μέσα Μεταφοράς - Ποιοι απεργούν, ποιοι κάνουν στάση εργασίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2022

Παραλύει η Αθήνα, «χειρόφρενο» στα Μέσα Μεταφοράς - Ποιοι απεργούν, ποιοι κάνουν στάση εργασίας


Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου σε όλη την χώρα, καθώς λόγω της απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και την απόφαση των μέσων μαζικής μεταφοράς να απεργήσουν, οι δρόμοι θα είναι απροσπέλαστοι.

 Παράλληλα πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστοί από νωρίς καθώς οι προσυγκεντρώσεις θα γίνουν από τις 10.00 το πρωί.


Στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν δηλώσει συμμετοχή:

  • οι εργαζόμενοι στα ΜMM,
  • ασφαλιστικά ταμεία,
  • εφορίες,
  • πολεοδομία,
  • νομαρχίες και δήμοι,
  • η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,
  • οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας,
  • ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ,
  • η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος,
  • η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων,
  • το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών,
  • το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου,
  • η ΟΛΜΕ.
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ στις 11.00 στο Σύνταγμα ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Χωρίς Μετρό, Τραμ, τρόλει και Ηλεκτρικό θα μείνει σήμερα η Αθήνα καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Εν τω μεταξύ, παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου, οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Λόγω της εξαγγελθείσας γενικής απεργίας σήμερα δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας.

Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των υπολοίπων εργαζομένων και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ προχωρούν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00. Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας επιτρέπεται η εργασία των δημοσιογράφων που θα καλύπτουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νοσοκομεία, σχολεία, πολεοδομίες νομαρχίες και δήμους.

Παρόντες στην απεργία δήλωσαν τόσο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η συμμετοχή στην απεργία «είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας» επισημαίνει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή τη και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

«Με την πανδημική κρίση να βρίσκεται σε εξέλιξη με ό,τι αυτή έχει επιφέρει σε κοινωνία και οικονομία, και με έναν πόλεμο τις οικονομικές συνέπειες του οποίου δεν έχουμε δει ακόμα, οι εργαζόμενοι έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και την ακρίβεια ηοποία έχει υποβαθμίσει το βιοτικό τους επίπεδο.

Παρά τις αγωνιώδεις αναζητήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων για λύσεις μέσω οικονομικής στήριξης, κάτι που επιβάλλεται άμεσα, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ουσιαστική απάντηση» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, «ξεπάγωμα» της διετίας 2015 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σήμερα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Προσυγκεντρώσεις
Οι προσυγκεντρώσεις ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων για την συγκέντρωση σήμερα στο Σύνταγμα θα είναι στις 10:15 πμ στα εξής σημεία:

ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία και Ενώσεις Γονέων

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες