Το δράμα των Ρώσων ολιγαρχών : «Πλέον πρέπει να κυκλοφορώ χωρίς σοφέρ» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Απριλίου 10, 2022

Το δράμα των Ρώσων ολιγαρχών : «Πλέον πρέπει να κυκλοφορώ χωρίς σοφέρ»


Ολοένα και περισσότερες είναι οι διαμαρτυρίες Ρώσων ολιγαρχών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας καθώς μετά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος τους καλούνται να αλλάξουν τις συνήθειες τους. Το «δράμα» τους είναι τέτοιο που κάποιοι εξ αυτών διαμαρτύρονται επειδή θα χάσουν τους σοφέρ τους αλλά και τα γεύματα σε ακριβά εστιατόρια. Δύο τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Πετρ Αβέν και ο Μιχαήλ Φρίντμαν.

Ο 67χρονος Πετρ Αβέν, παλιός φίλος του Ρομάν Αμπράμοβιτς βρίσκεται στριμωγμένος στα σκοινιά,  όπως λέει ο ίδιος. Πιο συγκεκριμένα ο διευθυντής της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Ρωσίας, που δημιούργησε μία περιουσία η οποία ανέρχεται σε 4,5 δισ. λίρες επενδύοντας στο πετρέλαιο δεν έμαθε ποτέ να οδηγεί και πλέον είναι αναγκασμένος να σκέφτεται τη νέα του ζωή χωρίς οδηγό. Και όλα αυτά την ώρα που η σύζυγός του σηκώνει όσα μετρητά μπορεί από τραπεζικούς λογαριασμούς από ATM του Λονδίνου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλος ένας ολιγάρχης ο οποίος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τις κυρώσεις. Ο λόγος για τον Μιχαήλ Φρίντμαν - η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 11,9 δισ. λίρες - ο οποίος μιλώντας στην El Pais δήλωσε πως «οι βρετανικές αρχές θα πρέπει να μου δώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό για να μπορώ να πάω με ταξί και να αγοράσω φαγητό, αλλά αυτό θα είναι πολύ περιορισμένο σε σχέση με το κόστος ζωής στο Λονδίνο. Δεν μπορώ να πληρώσω ούτε σε εστιατόριο. Πρέπει να φάω στο σπίτι και είμαι ουσιαστικά σε κατ' οίκον περιορισμό».

Την ίδια ώρα η Daily Mail φέρνει στο φως μία ιστορία με πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας  έφτασε στο σημείο να ζητήσει δάνειο από φίλους του προκειμένου να πληρώσει τη μισθοδοσία του προσωπικού του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει προσεγγίσει μία σειρά από εύπορους ανθρώπους στις ΗΠΑ μεταξύ των οποίων ο παραγωγός του Χόλιγουντ Μπρετ Ράντνερ και μέλη της οικογένειας Ρότσιλντ ζητώντας τους 1 εκατ. δολάρια προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις προς το προσωπικό του.  Ωστόσο οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από τον ίδιο. 

Όπως αναφέρει λοιπόν το δημοσίευμα, μία μέρα στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα ο μεγιστάνας έπιανε στα χέρια του ένα πιάτο σούσι από το αγαπημένο του ιαπωνικό εστιατόριο που βρίσκεται στο Canary Wharf στο Λονδίνο. Ωστόσ, δεν ήταν στην βρετανική πρωτεύουσα αλλά 2.500 μίλια μακριά και συγκεκριμένα στο Μπακού.  Όμως όταν είσαι Ρώσος ολιγάρχης με δεκάδες δισ. σε τραπεζικούς λογαριασμούς τέτοια εμπόδια ξεπερνώνται πολύ εύκολα. 

Έτσι λοιπόν δόθηκε εντολή σε έναν βοηθό του να παραγγείλει μενού αξίας 1.200 δολαρίων για τον Ρώσο ολιγάρχη και τους φίλους του. Αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση μεταφοράς του φαγητού από το Λούτον στο Μπακού. Μάλιστα για τη μεταφορά του χρησιμοποιήθηκε ένα ιδιωτικό τζετ έτσι ώστε ο Αμπράμοβιτς να γευτεί το αγαπημένο του φαγητό. 

Το συνολικό κόστος για τη μεταφορά του φαγητού έφτασε τα 40.000 δολάρια και πρέπει να καταταγεί ως το πιο ακριβό πακέτο στην ιστορία.  Πλέον οι ανέσεις που χαιρόταν ο Ρώσος ολιγάρχης μέχρι και τον Φεβρουάριο έχουν περικοπεί έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες