Πόσο ζυγίζει η στάχτη μετά από αποτέφρωση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 25, 2022

Πόσο ζυγίζει η στάχτη μετά από αποτέφρωση


Υπάρχουν διάφορες επιλογές για το τι να κάνετε με το σώμα κάποιου -ή το δικό σας- μετά το θάνατό του. Εκτός από την παραδοσιακή ταφή, υπάρχει η δυνατότητα της δωρεάς του νεκρού σώματος στην επιστήμη και, φυσικά, η αποτέφρωση.  

Η αποτέφρωση, σύμφωνα με το CNN, είναι η πιο δημοφιλής μορφή διάθεσης του σώματος σε σχέση με μια παραδοσιακή ταφή στις ΗΠΑ. Πάνω από το 50% των ανθρώπων επέλεξαν την αποτέφρωση, ενώ λίγο περισσότερο από το 43% των ανθρώπων θα έκανε μια παραδοσιακή ταφή.

Οι New York Times, από την άλλη, αναφέρουν μερικούς λόγους για τους οποίους η αποτέφρωση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Ένας λόγος είναι το κόστος, καθώς συνήθως είναι φθηνότερο να αποτεφρωθεί ένα σώμα από το να ταφεί. Ένας άλλος λόγος, κυρίως για τις ΗΠΑ, είναι ότι οι πολίτες της γίνονται λιγότερο θρησκευτικοί. Δηλαδή, είναι πιο πρόθυμοι να παρεκκλίνουν από τους κανόνες ταφής της εκάστοτε θρησκείας. Οι New York Times ανέφεραν, επίσης, το 2016 ότι το Βατικανό αναγνώρισε τη δημοτικότητα της αποτέφρωσης και είπε ότι ήταν επιτρεπτή, αρκεί οι στάχτες να θάβονται μαζί και να μην σκορπίζονται τριγύρω.

Το βάρος του σώματος μετά την αποτέφρωση
Αν και το κόστος αναφέρεται ως λόγος για την αύξηση της δημοτικότητας της αποτέφρωσης, συχνά το βάρος δεν αναφέρεται ως παράγοντας. Ωστόσο, η ταφή ενός πολύ μεγαλύτερου ατόμου θα μπορούσε στην πραγματικότητα να κοστίσει περισσότερα χρήματα, αναφέρει το grunge.com. Τα υπερμεγέθη φέρετρα κοστίζουν επιπλέον χρήματα και οι μεγαλύτεροι χώροι ταφής, επίσης.

Αλλά σύμφωνα με το HowStuffWorks, το βάρος ενός ατόμου δεν θα επηρεάσει το πόσο θα ζυγίζουν οι στάχτες του. Αντίθετα, το βάρος της στάχτης ενός ατόμου βασίζεται στην οστική του πυκνότητα. Το UrnsNorthwest σημειώνει ότι οι νεότεροι άνθρωποι θα έχουν συνήθως μεγαλύτερη οστική πυκνότητα από τους ηλικιωμένους, οι άνδρες θα έχουν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα από τις γυναίκες και τα ψηλότερα άτομα έχουν περισσότερα οστά από τα μικρότερα άτομα.

Δεδομένου ότι η στάχτη τοποθετείται συνήθως σε μια τεφροδόχο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο ζυγίζουν οι στάχτες των αγαπημένων τους προσώπων από μόνες τους. Αλλά το HowStuffWorks σημειώνει ότι το βάρος της στάχτης ενός ατόμου κυμαίνεται από 3 έως 9 κιλά.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες