Κίνα: Κατέρρευσε οκταώροφη πολυκατοικία - Δεκάδες αγνοούμενοι, φόβοι για πολλούς νεκρούς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 30, 2022

Κίνα: Κατέρρευσε οκταώροφη πολυκατοικία - Δεκάδες αγνοούμενοι, φόβοι για πολλούς νεκρούς

 


Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης έχει στηθεί στην πόλη Τσανγκσά, για τον απεγκλωβισμό σχεδόν 40 ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.
Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι ή αγνοούνται μετά από την κατάρρευση ενός πολυόφορου κτιρίου στην κεντρική Κίνα, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, κατά τη δεύτερη ημέρα των επιχειρήσεων διάσωσης.
Το οκταώροφο κτίριο κατέρρευσε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Τσανγκσά. Στο κτίριο στεγάζονταν ένα ξενοδοχείο, διαμερίσματα και ένας κινηματογράφος.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι παρέμεναν εγκλωβισμένοι μέχρι αργά το Σάββατο (τοπική ώρα), ενώ δυνάμεις διάσωσης δεν μπορούν να προσεγγίσουν 39 ακόμη ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί θάνατοι. Οι δυνάμεις διάσωσης χρησιμοποιούν δισκοπρίονα για να περάσουν μέσα από τα ερείπια για να απεγκλωβίσουν επιζώντες.

«Η κατάσταση των αγνοουμένων αξιολογείται διεξοδικά», είπε ο δήμαρχος, καθώς σωστικά συνεργεία συρρέουν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης, πέντε άνθρωποι διασώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.


Κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν πυροσβέστες να κόβουν ένα κουβάρι από μέταλλο και σκυρόδεμα, ενώ οι διασώστες φώναζαν σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τους επιζώντες.

Ορισμένους από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με φορεία σε ένα στενό δρομάκι, ενώ ανιχνευτές σκύλοι χτένιζαν την περιοχή για σημάδια ζωής.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη εξηγήσεις για την καταστροφή.

Ωστόσο, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι «οι ενοικιαστές είχαν κάνει δομικές τροποποιήσεις στις εγκαταστάσεις».

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για τα αίτια της κατάρρευσης, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες