Αρχισε τις ληστείες αμέσως μετά την αποφυλάκισή του - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022

Αρχισε τις ληστείες αμέσως μετά την αποφυλάκισή του


Μόνο 23 μέρες από την αποφυλάκισή του χρειάστηκε ένας ληστής τραπεζών, για να επιστρέψει στην ενεργό δράση με νέες εισβολές σε τράπεζες και καταστήματα.
Στελέχη του Τμήματος Ληστειών είχαν περάσει χειροπέδες στον 38χρονο τον Οκτώβριο του 2017, ύστερα από ληστεία στην περιοχή του Συντάγματος και δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχολούσε τις αρχές. Καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και στις 27 του περασμένου Ιανουαρίου αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους. Περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου, εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας. Φορούσε μάσκα σιλικόνης και γυαλιά υλικού, ώστε να μην τον μπλοκάρουν στην είσοδο και να μην αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά του.


ΕΛ.ΑΣ.


Στα χέρια είχε φορέσει γάντια σιλικόνης, για να μην αφήσει δακτυλικά αποτυπώματα. Απείλησε με πιστόλι τον ταμεία και άρπαξε όσα χρήματα υπήρχαν. Με τον ίδιο τρόπο λήστεψε επτά υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας, τρία σούπερ μάρκετ και ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Βασικός συνεργός του η σύντροφος του, 41 ετών, ένας 17χρονος και ένας 19χρονος, με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε όλους την Παρασκευή.
Συνήθιζε να προσεγγίζει και να διαφεύγει το στόχο του με μηχανή, στην οποία είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες, και λίγο μακριά στάθμευε αυτοκίνητο για να εξαφανίζεται με ευκολία. Οδηγός του αυτοκινήτου σχεδόν πάντοτε η σύντροφος του.
Στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικούς: φυσικοθεραπεία αποκαλούσαν τη ληστεία, γιατρό το κατάστημα - στόχο και λάστιχα τα επιχειρησιακά οχήματα.
Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι η λεία της σπείρας ξεπερνά τις 37.000 ευρώ.

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες