Η φωτιά στην Αριζόνα σχεδόν τριπλασιάστηκε - Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Απριλίου 21, 2022

Η φωτιά στην Αριζόνα σχεδόν τριπλασιάστηκε - Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους


Η πυρκαγιά, που ονομάζεται Tunnel Fire, σάρωσε το βορειοανατολικό τμήμα της Αριζόνας, κατακαίγοντας λόφους 23 χιλιόμετρα βόρεια του Φλάγκσταφ και μετατρέποντας σε στάχτη πάνω από 66.000 στρέμματα.
Το μέγεθος μιας πυρκαγιάς στην Αριζόνα, την οποία τροφοδοτούν θυελλώδεις άνεμοι, σχεδόν τριπλασιάστηκε την Τετάρτη (20/04), έχοντας ήδη κάψει δεκάδες κτίρια και αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η πυρκαγιά, που ονομάζεται Tunnel Fire, σάρωσε το βορειοανατολικό τμήμα της Αριζόνας, κατακαίγοντας λόφους 23 χιλιόμετρα βόρεια του Φλάγκσταφ και μετατρέποντας σε στάχτη πάνω από 66.000 στρέμματα, ήτοι μια περιοχή μεγαλύτερη από το Μανχάταν, σύμφωνα με τον ενημερωτικό σύστημα πυρκαγιών Inciweb.Δεν μπορώ να περιγράψω επαρκώς πόσο γρήγορα μετακινείται αυτή η πυρκαγιά», είπε χθες σε δημοσιογράφους ο Τρου Μπράουν, ένας αξιωματούχος διαχείρισης πυρκαγιών στον Εθνικό Δρυμό Coconino.


«Δεν μπορώ να τονίσω επαρκώς πόσο σημαντικό είναι να εγκαταλείψετε την περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά».
Η πυρκαγιά, την οποία πυροδοτούν θυελλώδεις άνεμοι, ανάγκασε περισσότερους από 2000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τις αρχές της κομητείας Κοκονίνο. Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει 24 κτίρια.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες