Τελευταία εβδομάδα με μέτρα - Τι απομένει για ανεμβολίαστους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 25, 2022

Τελευταία εβδομάδα με μέτρα - Τι απομένει για ανεμβολίαστους


Φτάνουν στο τέλος τους τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, αλλά και για τους εμβολιασμένους, που στο εξής δεν θα χρειάζεται να κυκλοφορούν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να το επιδεικνύουν για την είσοδό τους σε εστίαση, λιανεμπόριο και όλους τους χώρους. Πλέον, έμειναν μόλις λίγες μέρες, προτού καταργηθούν, έστω και για τέσσερις μήνες, τα μέτρα για την πανδημία, με την χαλάρωση να έχει ήδη ξεκινήσει από τα σχολεία και τις νέες ημερομηνίες λήξης των πιστοποιητικών.

Ωστόσο, για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο υπάρχει ένα μέτρο που θα παραμείνει, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Κατάργηση μέτρων σε δύο φάσεις - Οι εξαιρέσεις
Την 1η Μαΐου καταργείται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού rapid test για την εστίαση, το λιανεμπόριο, αλλά και άλλους χώρους όπου είναι υποχρεωτικά εδώ και οκτώ μήνες. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο αν οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπουν και στους κλειστούς χώρους σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, μιας και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεν το είχε αποσαφηνίσει. Ακόμα όμως και αν κάτι τέτοιο δεν ισχύσει, ο καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού, ουσιαστικά εκμηδενίζουν την παρουσία πελατών στους εσωτερικούς χώρους.

Την 1η Ιουνίου θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο της άρσης των μέτρων, με την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Το συγκεκριμένο μέτρο όμως δεν θα έρθει χωρίς εξαιρέσεις, αφού σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη, για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη. Δεν αποκλείεται να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε ορισμένους χώρους, όπως για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ και στα μέσα μεταφοράς.

Το μέτρο που δεν καταργείται για ανεμβολίαστους
Σε μία εβδομάδα μία ακόμα μεγάλη αλλαγή θα έρθει στη ζωή των ανεμβολίαστων και συγκεκριμένα των εργαζόμενων. Έπειτα από πολλούς μήνες με βαρύ κόστος στην τσέπη τους, δεν θα χρειάζεται να κάνουν δύο rapid test για την εργασία τους, αλλά μόνο ένα. Ποια ημέρα της εβδομάδας θα πρέπει να κάνουν το ένα rapid test αναμένεται επίσης να αποσαφηνιστεί στην ΚΥΑ που θα δημοσιευτεί.

Όμως και αυτό το μέτρο θα καταργηθεί ενδεχομένως μέχρι το καλοκαίρι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες