Ρωσία: Χρησιμοποίησε ραδιοθερμικό καμουφλάζ και αόρατα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022

Ρωσία: Χρησιμοποίησε ραδιοθερμικό καμουφλάζ και αόρατα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία


«Οι μονάδες του Ρωσικού Στρατού χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ZALA 421-16E HD (φωτογραφία, επάνω, από το RIA Novosti) στην Ουκρανία, τα οποία, λόγω του ηλεκτροκινητήρα, σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος, τα σύνθετα υλικά και το ελαφρύ καμουφλάζ, παραμένουν πρακτικά αόρατα από διάφορα εχθρικά συστήματα αεράμυνας καθώς και οπτικής επιτήρησης. Ειδικότερα, δεν αποτελούν θερμικές κεφαλές εντοπισμού για τα MANPADS», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο RIA Novosti.

Χαμηλή ανίχνευση
Διευκρίνισε ότι αυτό μειώνει τις απώλειες των drones, μεταξύ άλλων από πυρά φορητών όπλων από το έδαφος, σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Η πηγή πρόσθεσε ότι αυτές οι συσκευές έχουν χαμηλή ανίχνευση τόσο στο ορατό όσο και στο υπέρυθρο εύρος και στο ραντάρ. Επιπλέον, έχουν μειωμένο επίπεδο θορύβου.

Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα αναγνώρισης ZALA 421-16E HD αναπτύχθηκε από την εταιρεία ZALA AERO, η οποία ανήκει στην εταιρεία Kalashnikov.

Το drone μπορεί να μείνει στον αέρα για περισσότερες από τέσσερις ώρες και η εμβέλειά του είναι 75 χιλιόμετρα. Μπορεί να μεταφέρει διάφορα ωφέλιμα φορτία, συμπεριλαμβανομένων καμερών υψηλής ευκρίνειας.

Η επεξεργασία των πληροφοριών φωτογραφίας και βίντεο πραγματοποιείται απευθείας στο UAV κατά την πτήση.

Νέος τύπος καμουφλάζ
Ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, χρησιμοποιεί επίσης νέο τύπο καμουφλάζ που μειώνει την ορατότητα των οχημάτων μάχης στο φάσμα των υπερύθρων και των ραντάρ, σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή στο RIA Novosti.

«Το καμουφλάζ είναι συνθετικό υλικό που καλύπτει τον εξοπλισμό με τη μορφή καλυμμάτων ή επικαλύψεων. Το υλικό μειώνει το επίπεδο της θερμικής ακτινοβολίας, για παράδειγμα, από ένα άρμα μάχης κατά πολλές φορές, έτσι ώστε πρακτικά να γίνεται αόρατο στο ραντάρ και να μειώνεται σημαντικά το εύρος ανίχνευσης του εξοπλισμού», ανέφερε στρατιωτική πηγή.

Διευκρίνισε ότι, καταρχάς, αυτή η μεταμφίεση έχει σκοπό να μειώσει την ορατότητα του εξοπλισμού από εχθρικά UAV και αεροσκάφη αναγνώρισης.

Σύμφωνα με την πηγή, η επίστρωση μπορεί επίσης να βαφτεί σε χρώματα παραλλαγής, μειώνοντας την ορατότητα του στρατιωτικού εξοπλισμού στο ορατό οπτικό εύρος.

Στα πυραυλικά συστήματα Iskander
«Στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης (σ.σ. έτσι ονομάζει η Ρωσία την εισβολή στην Ουκρανία), διάφοροι τύποι τέτοιου καμουφλάζ χρησιμοποιούνται στα επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander, καθώς και στα τελευταία άρματα μάχης T- 90M Proryv», είπε η πηγή.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία «χτυπούν μόνο τη στρατιωτική υποδομή και τον ουκρανικό στρατό και έχουν ήδη μειώσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό του».









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες