Απίστευτα πράγματα που δεν ήξερες για το αλουμινόχαρτο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 26, 2022

Απίστευτα πράγματα που δεν ήξερες για το αλουμινόχαρτο


Αλουμινόχαρτο. Το χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας, είναι από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους μας. Αλλά συνήθως το χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε ένα τοστ που θα πάρουμε μαζί μας στην δουλειά, ή για να καλύψουμε ένα ταψί. Κι όμως, το αλουμινόχαρτο έχει πολλές ακόμα χρήσεις, και θα τις εξερευνήσουμε τώρα.
Για να ξεφορτωθείτε τα λίπη
Όταν η τραχιά πλευρά του σφουγγαριού δεν είναι αρκετή για να διώξει τους λεκέδες λίπους, τότε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο θα τους απομακρύνει. Εξίσου καλή (και φτηνή) δουλειά κάνει και στην σχάρα του γκριλ.
Για να ακονίσετε ψαλίδια
Διπλώστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πολλές φορές, και μετά με ένα ψαλίδι που έχει χάσει την δυνατότητά του να κόβει καλά, κόψτε μερικές ίσιες γραμμές. Θα το καθαρίσετε και θα το ακονίσετε ταυτόχρονα, παρατείνοντας την ζωή του.
Για να κρατάτε γλυκά
Όχι, δεν είναι ανάγκη για να ψήσετε, ας πούμε, κεκάκια, να αγοράσετε εκείνες τις γλυκούλες αλλά ακριβές θήκες. Το αλουμινόχαρτο είναι εδώ για εσάς.
Για ένα χωνί στο πι και φι
Δεν έχετε χωνί, αλλά το χρειάζεστε για ένα μπουκάλι ή για κάποια γέμιση; Φτιάξτε ένα πρόχειρο χωνί από αλουμινόχαρτο… και μετά λογικά θα ξεχάσετε να αγοράσετε κανονικό χωνί, επειδή θα βολευτείτε πολύ. Απλά φροντίστε να μην ρίχνετε πολύ γρήγορα το υγρό μέσα του, καθώς μπορεί να το χαλάσετε.
Για μίνι δίσκους
Όταν θέλετε να ψήσετε κάτι στο γκριλ αλλά δεν θέλετε να χάσετε τους χυμούς του (ή αν ψήνετε τυρί που λιώνει), τοποθετήστε το σε αλουμινόχαρτο.
Για να διατηρείτε τα λαχανικά σας φρέσκα
Πολλά λαχανικά, όπως το σέλερι, όσο τα αφήνουμε στο ψυγείο, απελευθερώνουν ουσίες που τους αλλοιώνουν την γεύση. Το αλουμινόχαρτο επιτρέπει στις ουσίες αυτές να φύγουν, αντί να τις παγιδεύει με το λαχανικό, όπως ένα τάπερ ή μια πλαστική σακούλα.

Για να γυαλίσετε τα ασημικά σας
Τα ασημένια αντικείμενα χρειάζονται καθαρισμό για να μην σκουραίνουν με τα χρόνια. Με την βοήθεια ζεστού νερού, μαγειρικής σόδας και ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, μπορείτε να τα γυαλίσετε και να τα κάνετε να λάμπουν σαν καινούρια. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας ενός φύλλου αλουμινόχαρτου, να τοποθετήσετε πάνω του τα ασημικά και έπειτα να ρίξετε το μείγμα βραστού νερού και μαγειρικής σόδας πάνω τους, μέχρι το ασήμι να καλυφτεί. Αφήστε τα μέχρι να εξαφανιστούν τα σημάδια.
Για το στέγνωμα
Αν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, ρίξτε μέσα μια ή δύο μικρές μπάλες αλουμινόχαρτου. Τα ρούχα σας θα βγουν φρέσκα και στεγνά, με μηδέν στατικό ηλεκτρισμό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες