Φλούδα μπανάνας: Μην τις πετάξετε ποτέ ξανά! - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 12, 2022

Φλούδα μπανάνας: Μην τις πετάξετε ποτέ ξανά!


Είναι ένα από τα πιο υγιεινά και εύκολα φρούτα καθώς με ένα μόνο ξεφλούδισμα είναι έτοιμη για φάγωμα.
Η μπανάνα είναι ένα θρεπτικό φρούτο που μπορείτε να φάτε ατόφιο ή να το προσθέσετε στο γιαούρτι και τα smoothies σας.
Από την άλλη μεριά η φλούδα της μπανάνας είναι επίσης πολύ χρήσιμο και έχει χρήσεις που δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Η φλούδα της μπανάνας έχει χρήσεις που δεν φαντάζεστε.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτές.
Φάτε τις
Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται η φλούδα της μπανάνας μπορεί να μαγειρευτεί. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες B6 και B12 και περιέχει μαγνήσιο και κάλιο, φυτικές ίνες και πρωτεϊνες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πλύνετε τη φλούδα και να τη βράσετε για 10 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε να την πλύνετε, να την κόψετε μικρά κομματάκια και να ρίξετε τα κομματάκια στα smoothies σας.
Κρατήστε το κρέας σας τρυφερό
Κάθε φορά που θέλετε να ψήσετε στήθος κοτόπουλο βάλτε μια φλούδα μπανάνας μέσα στο ταψί σας και τοποθετήστε από πάνω το κοτόπουλο. Η φλούδα θα βοηθήσει το κρέας σας να διατηρήσει τα ζουμιά του και να μην στεγνώσει.
Γυαλίστε τα παπούτσια σας
Οι φλούδες των παπουτσιών είναι το τέλειο καθαριστικό. Περάστε τα βρώμικα παπούτσια σας με μια φλούδα και έπειτα σκουπίστε τα με μια πετσέτα.
Καθαρίστε τα φυτά σας
Για να ξεσκονίζετε τέλεια τα φυτά εσωτερικού χώρου και να μην μεταφέρεται η σκόνη τους σε άλλες επιφάνειες τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας στα φύλλα. Αυτό θα διώξει την σκόνη από τα φυτά και δεν θα τη μεταφέρει πουθενά αλλού.
Ελαττώνουν τον πόνο
Βάζοντας μια φλούδα πάνω σε κάποιο έγκαυμα ή τσίμπημα θα ανακουφιστείτε πάρα πολύ. Αν σας τσούζει πάρα πολύ τότε αυτό το κολπάκι θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα.
Θεραπεύει τους πονοκεφάλους
Πάρτε μια φλούδα και ακουμπήστε την πάνω στο κεφάλι σας από την εσωτερική μεριά. Στερεώστε την με λίγη γάζα για να μην σας φεύγει. Αφήστε την για λίγη ώρα και θα νιώσετε αμέσως πολύ καλύτερα.
Λευκαίνει τα δόντια
Πάρτε το εσωτερικό της φλούδας και τρίψτε με αυτό τα δόντια σας. Έτσι θα ασπρίσουν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα θα δείτε διαφορά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες